Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea
Instructiuni de preparare Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea
Ingrediente Tarta cu crusta de mac, crema de mascarpone si bezea
Pentru crusta - 6 forme mini-tarte:
- 188 grame faina alba
- 1 ou mare de casa
- un praf de sare
- coaja de la o portocala
- 100 grame unt nesarat la temperatura camerei
- 80 grame zahar brun
- 15 grame mac macinat
- 1 lingura apa rece.
Pentru umplutura de mere:
- 3 mere curatate de coaja si taiate felii
- 1 kaki
- 50 grame zahar brun sau alb
- 30 grame zahar muscovado
- 1 lingurita scortisoara
- un praf de sare
- 1/4 lingurita nucsoara
- 2 lingurite pline amidon de porumb (optional)
- zeama de la o jumatate de lamaie.
Ingrediente pentru crema de mascarpone:
- 200 grame mascarpone
- 1 lingura rasa zahar pudra
- coaja de la o portocala
- 1 lingurita amestec de condimente pentru turta dulce (scortisoara
cuisoare
ienibahar si/sau cardamon).
Pentru bezea:
- 2 albusuri de oua de casa proaspete
- 1/2 lingurita de sare
- 120 grame zahar pudra
- 1/4 lingurita cream of tartar
- 1 lingurita otet alb.