Tartă cu dovleac şi urdă(2 variante)

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tartă cu dovleac şi urdă(2 variante)

Blatul der biscuiţi: Mixează biscuiţii, untul, nucile şi zahărul(blender, robot cu cuţit). Se obţine o pastă nisipoasă. Toarnă în tavă (formă) tapetată cu hârtie de copt sau în formă cu fund detaşabil. Tasează pasta de biscuiţi cu o cana sau pahar apăsând foarte bine să se aşeze pe fundul formei şi pe margini. Pune la congelator până pregăteşti umplutura. Umplutura: Încălzeşte cuptorul la 160°C (termostat 5-6). În bolul robotului, pune toate ingredientele şi mixează pănâ ce devine omogenă. Toarna pe fondul de biscuiţi. Coace 40-50 minute până ce se prinde. Lasă să se răcească în cuptor. Pune la frigider 24 de ore. Scoate din formă înainte de servire. Iese o culoare ca a dovleacului. Varianta mare şi dietetică: Am făcut acelaşi blat, dar fără zahăr. Umplutura din 800 g de piure si 800 g brânză de vaci, 3 linguri de îndulcitor, 5 ouă şi 1 budincă de cacao. Am copt-o o oră şi, în rest, am procedat la fel. A ieşit bună, dar trebuie pus ceva alături: un sos de fructe, o dulceaţă.

Ingrediente Tartă cu dovleac şi urdă(2 variante)

Blat:

150 g de biscuiţi

50 g de unt

50 g de nuci

50 g de zahăr brun

Cremă:

200 g de piure de dovleac(cubuleţe fierte în aburi 10 minute)

250 g de urdă

50 g de brânză de vaci

3 ouă

75 g de zahăr pudră

1 lingură de amidon

Mirodenii: scorţişoară

cuişoare

ghimbir pudră(ce vrei sau amestecate) in total 1 linguriţă

Categorii