Tarta cu dovleac si crema de branza.

Reteta culinara Tarta cu dovleac si crema de branza. din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tarta cu dovleac si crema de branza.

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu dovleac si crema de branza.

 

Ador mirosul dovleacului copt in bucatarie asa ca m-am pus pe treaba si am facut o tarta delicioasa.

Ingrediente blat: 300 g faina 1 praf de sare 1 lingura zahar pudra 180 g unt 0,5 lingurita de scortisoara 2 linguri iaurt Ingrediente crema: 500 g dovleac copt 3 linguri crema de branza 2 oua 10 g zahar vanilat cu aroma de citrice 2 linguri de zahar Extra pentru uns tava: 1 lingurita de unt Prima data am pregatit aluatul deoarece acesta trebuie sa stea putin la rece. Intr-un bol am adaugat faina, praful de sare, zaharul pudra si scortisoara. Am amestecat ingrediente uscate dupa care am adaugat untul taiat bucatele. Cu ajutorul degetelor am incorporat untul in faina pana am obtinut consistenta nisipului. Am pus iaurtul peste amestecul de faina si unt, am framantat pana am obtinut un aluat nelipicios si omogen. Am dat aluatul la rece 20 de minute timp in care am pregatit umplutura. Bucatile coapte de dovleac le-am asezat in bolul unui blender si am pisat pana am obtinut o consistenta cremoasa. Am adaugat peste dovleac crema de branza, ouale, zaharul vanilat cu aroma de citrice si zaharul . Am incorporat bine toate ingredientele. Am uns o tava cu putin unt, am asezat aluatul si l-am nivelat bine. Am dat blatul timp de 10 minute la 180°C in cuptorul preancalzit dupa care l-am scos, am asezat crema de dovleac si am introdus din nou tava la aceeasi temperatura timp de 40 de minute. Am lasat tarta sa se raceasca, am decorat-o cu biscuiti si drajeuri de ciocolata pentru a o face mai atractiva pentru copii. Sper sa va placa reteta mea de toamna. Pofta buna!

Ingrediente Tarta cu dovleac si crema de branza.

Ingrediente blat:

300 g faina

1 praf de sare

1 lingura zahar pudra

180 g unt

0,5 lingurita de scortisoara

2 linguri iaurt

Ingrediente crema:

500 g dovleac copt

3 linguri crema de branza

2 oua

10 g zahar vanilat cu aroma de citrice

2 linguri de zahar

Extra pentru uns tava:

1 lingurita de unt

Categorii