Tartă cu fructe de pădure și mandarine

Reteta culinara Tartă cu fructe de pădure și mandarine din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tartă cu fructe de pădure și mandarine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tartă cu fructe de pădure și mandarine

 

INGREDIENTE
Pentru tartă · Făină albă cca. 250 g, · Ou 1 bucată, · Apă 2 linguri, · Unt 100 g, · Zahăr pudră vanilat 100 g. Pentru umplutură: Fructe de pădure cca. 500 g, Compot de mandarine cca. 200 g, Gellee albă (gelatină) 2 plicuri, Apă 300 ml, Zahăr brun 6 linguri.

Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai adaugă puţină făină, apoi se lasă la rece pentru minim 30 de minute sau până a doua zi.

Aluatul se scoate de la rece și se întinde în tava de tartă tapetată cu hârtie de copt.

Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc și se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute la 180 grade, până se rumeneste usor.

Între timp se preapară gelatina, praful se dizolvă în zeama de compotului de mandarine, completându-se cu apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă și zahărul, apoi se adduce la fiert și se lasă cca. 4 -5 minute până ce se obține un lichid transparent.

Peste aluatul de tartă rumenit se așează fructele de pădure congelate, apoi se adaugă gelatin și se dă la răcit minim 3 ore până la servire.

O tartă rapidă simplă, puțin dulce dar gustoasă.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Tartă cu fructe de pădure și mandarine

Pentru tartă · Făină albă cca. 250 g, · Ou 1 bucată, · Apă 2 linguri, · Unt 100 g, · Zahăr pudră vanilat 100 g. Pentru umplutură: Fructe de pădure cca. 500 g, Compot de mandarine cca. 200 g, Gellee albă (gelatină) 2 plicuri, Apă 300 ml, Zahăr brun 6 linguri.

Categorii