Tarta cu mere acrisoare

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu mere acrisoare

Untul la temperatura camerei se bate cu zaharul dupa care adaugam cate un pu si se mixeaza. Urmeaza uleiul si apa minerala in care am dizolvat pf de copt si bicarbonatul. Punem si faina in ploaie. Framantam aluatul si-l dam la rece 2 ore. Se pun cele 5 lg de zahar sa se caramelizeze putin, punem rerele rase si le lasam putin fara sa amestecam in ele sa intre zaharul in ele. Amestecam si lasam la calit. Punem si scortisoara si cand a scazut zeama lasam la racit. Punem si grisul si amestecam. Se imparte aluatul in doua si se folosesc foile ca la placinta. Eu am facut tarta. Am oprit o parte din aluat din care am facut cornulete.

Ingrediente Tarta cu mere acrisoare

O tarta bunicica dar parca merge mai bine o placinta cu doua foi de aluat. Umplutura de mere este ideala

nici prea dulce nici prea acra

Aluat:

2 oua

1 pachet de unt

100 ml ulei

100 ml apa minerala

2 lg zahar

1 plic pf de copt

1 vf lgt bicarbonat

sare

600 gr faina

Umplutura:

1.5 kg mere acre

1 lg rasa scortisoara

5 lg rase zahar

2 plicuri zahar vanilat

2 lg rase gri

zahar pudra vanilat

Categorii