Tarta cu nectarine si afine

Reteta culinara Tarta cu nectarine si afine din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Tarta cu nectarine si afine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta cu nectarine si afine

 

O tarta care nu-mi inspira mare lucru la inceput, dar s-a dovedit a fi mega buna! Desi nu-s un fan al piersicilor, le pot respecta savoarea si importanta, la fel cum fac si cu unele condimente. Cea mai mare prostie mi se pare sa nu gatesti cu un anumit lucru doar pentru simplul fapt ca nu este pe gustul tau. Nimic mai gresit ! Gatiti si experimentati cu tot ceea ce va intra pe mana, fiecare ingredient are frumusetea sa. Nu toti suntem la fel, si ce-i drept, nu poti multumi pe toata lumea, dar poti incerca. Pentru ca numai atunci cand iti dai silinta sa faci ceva bun, va iesi ceva cu adevarat maret. Asta ii diferentiaza pe mediocri de cei cu succes. De exemplu, eu nu pot sa suport foile de dafin sau varza de Bruxelles. Insa asta nu ma impiedica sa le folosesc in mancare la fel de mult ca celelalte ingrediente. Nu fac "discriminari". Acum va las sa va bucurati de tarta!

Ingrediente Tarta cu nectarine si afine

Pentru aluat: Faina de cozonac – 200 g Unt la temperatura camerei – 100 g Ou – 1 buc Zahar – 2 linguri Sare – 1 varf de cutit Pentru crema de vanilie: Galbenusuri de ou – 4 buc Lapte – 300 ml Amidon – 3 lingurite Zahar – 160 g Extract de vanilie / pastaie de vanilie (1 si ½ lingurita sau semintele de la ½ pastaie) Unt la temperatura camerei – 25 g Pentru compozitie: Nectarine coapte – cca 1 kg (de preferabil curatate de coaja) Gellfix – 1 pliculet Scortisoara – 2 batoane Anason – 2 stelute Afine – 120 g Zahar gelifiant – 2-3 linguri Vin alb / cidru / vin roze demidulce – 300 ml

Faina de cozonac – 200 g

Unt la temperatura camerei – 100 g

Ou – 1 buc

Zahar – 2 linguri

Sare – 1 varf de cutit

Galbenusuri de ou – 4 buc

Lapte – 300 ml

Amidon – 3 lingurite

Zahar – 160 g

Extract de vanilie / pastaie de vanilie (1 si ½ lingurita sau semintele de la ½ pastaie)

Unt la temperatura camerei – 25 g

Nectarine coapte – cca 1 kg (de preferabil curatate de coaja)

Gellfix – 1 pliculet

Scortisoara – 2 batoane

Anason – 2 stelute

Afine – 120 g

Zahar gelifiant – 2-3 linguri

Vin alb / cidru / vin roze demidulce – 300 ml

Categorii