Tarta cu smochine - Petitchef
Smochinele... aceste mici fructe cu miros dulceag, o aroma delicata si pline cu seminte care se sparg in dinti .. :-) Le indragim in gem, prajituri si mai ales in tarte!
Instructiuni de preparare Tarta cu smochine - Petitchef
Preincalziti cuptorul la 180° C. Intindeti aluatul sablee in tava de copt si intepati-l cu o furculita.
Faceti crema de migdale: amestecati ouale cu zaharul.
Se adauga untul si faina de migdale si se amestecă din nou. Se toarna acest amestec peste aluatul de patiserie.
Apoi adaugati smochinele peste crema de migdale.
Coaceti 40 minute la 180°C.
Et voilà!
Ingrediente Tarta cu smochine - Petitchef
13 smochine
Aluat sablée
Pentru crema de migdale:
2 oua
65 de gr de zahar brun
65 gr de unt
125 gr faina de migdale sau migdale pudra