Tarta cu smochine si struguri
Uneori pentru desert ezitam intre 2 retete ... Asa si noi, nu stim ce sa alegem: smochine sau struguri? De ce sa nu facem aceasta expresie o realitate creand o tarta?! Surprindeți-va oaspetii si faceti o tatrta pe jumatate cu smochine și pe jumatate cu struguri. Fiecare poate alege partea pe care o prefera si toata lumea va fi de acord.
Instructiuni de preparare Tarta cu smochine si struguri
Amestecati untul cu zaharul brun, ouale si nucile macinate. Preincalziti cuptorul la 180° C.
Desfaceti aluatul si asezati-l in forma de copt. Intindeti uniform crema de nuci peste aluat.
Introduceti la cuptor pentru 25 de minute la 180° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca aproximativ 30 de minute.
Acest pas este crucial :) deoarece va trebui sa alegeti intre smochine, struguri sau ambele! Taiati smochinele în 4. Pastrati boabele strugurii albi, intregi. Aranjati fructele pe aluat.
Gata!
Ingrediente Tarta cu smochine si struguri
1 aluat sablée
65 gr zahar brun
65 gr unt moale
125 gr nuci macinate
2 oua
69 gr boabe de struguri albi
9 smochine
(sau 18 smochine)
(sau 138 boabe de struguri albi)