Tarta de pere si aluat foietaj

Reteta culinara Tarta de pere si aluat foietaj din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tarta de pere si aluat foietaj

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta de pere si aluat foietaj

 

Rețete cu suflet

400 g aluat foietaj suc de 1 lămâie 50 g nuci macinate 50 g migdale 7-8 pere 200 g zahăr 50 g unt 50 ml apă suc de lămâie

Intr-o cratita adauga zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei.

O punem pe foc, amestecand continuu pana capata o culoare maro deschis. O intoarcem in tava in care vom coace tava si cu ajutorul unei manusi inclinam tava astfel incat sa tapetam bine lateralele si fundul tavii de caramel.

Se pun perele curatate si se stropesc cu zeama de lamaie. Adaugam nucile si migdalele si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute sa se inmoaie putin perele.

Scoatem tava si adaugam aluatul, intepam-l cu o furculita.

Se da din nou tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.

Cu ajutorul manusilor de bucatarie intoarcem tava pe o farfurie sau o tava cu dimensiunile potrivite pentru tava in care am copt.

Scoateți tava și lăsați-o să se răcească bine.

Ingrediente Tarta de pere si aluat foietaj

400 g aluat de foietaj

zeama de la 1 lamaie

50 g nuca macinata

50 g migdale

7-8 pere

200 g zahar

50 g unt

50 ml apa

zeama de lamaie

Categorii