Tarta de pere si aluat foietaj
Reteta culinara Tarta de pere si aluat foietaj din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tarta de pere si aluat foietaj
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tarta de pere si aluat foietaj
Rețete cu suflet
400 g aluat foietaj suc de 1 lămâie 50 g nuci macinate 50 g migdale 7-8 pere 200 g zahăr 50 g unt 50 ml apă suc de lămâieIntr-o cratita adauga zaharul, apa, zeama de lamaie si untul la temperatura camerei.
O punem pe foc, amestecand continuu pana capata o culoare maro deschis. O intoarcem in tava in care vom coace tava si cu ajutorul unei manusi inclinam tava astfel incat sa tapetam bine lateralele si fundul tavii de caramel.
Se pun perele curatate si se stropesc cu zeama de lamaie. Adaugam nucile si migdalele si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 10 minute sa se inmoaie putin perele.
Scoatem tava si adaugam aluatul, intepam-l cu o furculita.
Se da din nou tava la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.
Cu ajutorul manusilor de bucatarie intoarcem tava pe o farfurie sau o tava cu dimensiunile potrivite pentru tava in care am copt.
Scoateți tava și lăsați-o să se răcească bine.
Ingrediente Tarta de pere si aluat foietaj
400 g aluat de foietaj
zeama de la 1 lamaie
50 g nuca macinata
50 g migdale
7-8 pere
200 g zahar
50 g unt
50 ml apa
zeama de lamaie