Tarta frageda cu capsuni

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta frageda cu capsuni

Pregatim aluatul cu o zi inainte. Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul si mixam in continuare pana se incorporeaza oul. Adaugam faina si amestecam cu o spatula. Vom obtine un aluat nu foarte tare. Il impachetam in folie alimentara si il dam la frigider pana a doua zi. Se va fragezi extraordinar de bine. Umplutura o pregatim extrem de rapid. Alegem 3-4 capsuni foarte coapte, adaugam apa, zaharul si amidonul si le mixam bine. Aceasta compozitie o punem pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa un pic. Capsunile celelalte le taiem felii groase sau daca sunt micute, le lasam intregi. Le stropim cu o lingura de suc de lamaie. Le adaugam peste sosul pregatit anterior, si le amestecam. Aceasta compozitie este extrem de gustoasa. Scoatem aluatul din frigider, il taiem in doua si intindem cate o foaie rotunda, nu foarte groasa. Pregatim o forma de copt, asezam foaia indepartand marginile in exces. Presam usor aluatul, sa se aseze bine, intepam din loc in loc cu o furculita. Pornim cuptorul. Peste aluat, turnam jumatate din compozitia de fructe si fie acoperim cu blat, fie lasam simpla. Din aceasta cantitate de aluat, ar iesi cam doua tarte rotunde cu diametru mai mic. Eu am facut o tarta patrata si una rotunda. Le-am acoperit cu fasii subtiri sau cu o foaie "brodata". Le dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 - 25 minute maxim. Le scoatem din cuptor, le pudram cu zahar vanilat. Sunt o nebunie si se pot servi cu topping de ciocolata, cu inghetata sau pur si simplu asa cum sunt.

Ingrediente Tarta frageda cu capsuni

pentru blat:

150 gr unt

250 gr faina alba

1 ou ( eu am folosit ou de tara)

1 lg zahar brut

1 praf sare

pt umplutura:

500 gr capsuni coapte bine (curatate si spalate foarte bine)

1 lg zahar brut

1 lingurita amidon

2-3 linguri apa

1 lingura zeama lamaie

Categorii