Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna

Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna - Cum se prepara Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna: Intr-un bol mare

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna

 

Deserturile cu mere pot fi simple sau mai complexe, dar sunt la fel de gustoase si satioase. Pentru aceasta Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna, am folosit urmatoarele ingrediente: faina, unt, oua, zahar, mere, scortisoara.

Ingrediente Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna: 250 g faina 125 g unt rece, taiat cubulete 50 g zahar pudra 1 ou 1 praf de sare 1-2 linguri apa rece (daca este necesar) Ingrediente pentru umplutura de mere: 4-5 mere mari (aproximativ 700 g) 100 g zahar 1 lingurita scortisoara suc de lamaie

Cum se prepara Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna:

Intr-un bol mare, amesteca faina cu zaharul pudra si un praf de sare. Adauga untul rece si framanta bine cu degetele sau cu ajutorul unui robotel pana cand amestecul devine nisipos.

Adauga oul batut si continua sa framanti pana cand aluatul incepe sa se lege. Daca este prea uscat, adauga 1-2 linguri de apa rece. Formeaza o bila de aluat, inveleste-o in folie alimentara si pune-o la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Curata merele de coaja si taie-le cubulete. Pune-le intr-un bol mare si adauga zaharul, scortisoara si sucul de lamaie. Amesteca bine pentru a acoperi merele uniform.

Scoate aluatul din frigider imparte-l in doua portii: una mai mare si una mai mica. Intinde partea mai mare pe o blat usor infainat intr-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Asaza aluatul intr-o forma de tarta unsa cu unt, presand usor marginile.

Pune umplutura de mere peste aluat si niveleaza-o.

Partea mai mica de aluat, intinde-o in strat subtire si taie fasii late de 2-3 cm si formeaza un grilaj peste mere.

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Coace tarta timp de 35-40 de minute sau pana cand aluatul este usor rumenit.

Dupa coacere, scoate tarta din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o servi.

Dintre deserturile gustoase cu mere, va recomandam si reteta de Placinta taraneasca cu mere sau Mere coapte servite cu o delicioasa Inghetata frantuzeasca de vanilie.

Ingrediente Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna

Ingrediente Tarta frageda cu mere - Desert simplu si aromat de toamna:

250 g faina

125 g unt rece, taiat cubulete

50 g zahar pudra

1 ou

1 praf de sare

1-2 linguri apa rece (daca este necesar)

Ingrediente pentru umplutura de mere:

4-5 mere mari (aproximativ 700 g)

100 g zahar

1 lingurita scortisoara

suc de lamaie

Categorii