Tarta pufoasa cu visine mari

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta pufoasa cu visine mari

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Intr-un bol mai mare se bat bine, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si foarte putina zeama de lamaie (daca avem prin preajma), pana devin spuma groasa; adaugam apoi treptat zaharul, continuand sa mixam, apoi adaugam cele 2 plicuri zahar vanilat; In alt bol se bat bine, cu telul, galbenusurile cu uleiul si esentele si turnam treptat in prima compozitie peste albusuri, si amestecam usor pana se incorporeaza. Faina o amestecam cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat peste compozitia obtinuta; Atentie: faina o amestecam cu ajutorul unei spatule de lemn, nu cu mixerul, astfel incat tarta sa iasa pufoasa. Turnati compozitia intr-o tava mare de aragaz, pe care ati pus hartie de copt. Asezati uniform deasupra aluatului, visinele date putin prin faina. Visinele poate sa fie din congelator sau proaspat culese. Eu le prefer pe cele puse de mine la congelator, evident! Puneti tava in cuptor mai sus un pic de mijloc; o coaceti vreo 20 min, depinde de cuptor, o scoateti cand trece testul cu scobitoarea si este frumos rumenita, dar nu prea tare si nu inchisa la culoare. Coaceti la foc mic, pe toata durata. Scoateti tava, lasati sa se racoreasca tarta, apoi o scoateti pe un fund mare si tare si taiati.si POfta Buna !

Ingrediente Tarta pufoasa cu visine mari

600 &ndash 700 gr visine mari fara samburi &ndash culese de tine

9 oua

9 linguri de zahar

9 linguri de faina

6 linguri de ulei

1 plic si jumate de praf de copt

2 plicuri zahar vanilat

Esente de vanilie

lamaie (cate putin de miros)

zahar pudra vanilat pentru decor

Categorii