Tarta sfaramicioasa cu crema

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta sfaramicioasa cu crema

Blatul: Se cerne si se amesteca faina, cacao si praful de copt. Separat, untul se freaca cu zaharul foarte repede pentru a nu topi untul, se adauga oul, iar la sfarsit amestecul de faina. Veti obtine o coca moale, putin sfaramicioasa. Ungeti si tapetati o tava rotunda de tarta, in care veti aseza jumatate din coca pregatita, intr-un strat unic presand bine cu palmele si pe bordul tartei, se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 10 minute. Crema: Laptele si frisca lichida se fierb intr-o craticioara, se pun la racit. Batem lejer galbenusurile, cu zaharul, adaugam amidonul, iar la sfarsit lichidele caldute, se fierbe crema pana incepe sa se ingroase, dupa care vom adauga romul sau lichiorul. Varsam aceasta crema deasupra blatului, deasupra cremei se adauga marmelada sau gemul (eu am folosit gem de capsuni), iar deasupra se rade coca ramasa incercand sa acopere toata suprafata tartei cu ''firimituri'' de coca. Se reintroduce la cuptor timp de 30 minute dupa care se raceste, pudram cu zahar fin si servim. Pofta buna!

Ingrediente Tarta sfaramicioasa cu crema

250 g faina

100 g unt moale

1 ou

2 linguri cacao

75 g zahar

1 lingurita si jumatate de praf de copt

Crema:

4 galbenuse

75 g zahar

65 g amidon

500 ml lapte

250 ml frisca lichida

3 linguri rom sau lichior

3 - 4 linguri gem: capsuni

visine

cirese

1-2 plicuri de zahar vanilat

Categorii