Tarta Tatin cu piersici

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarta Tatin cu piersici

Inmuiati piersicile in apa clocotita, treceti-le apoi sub jetul de apa rece si curatati-le de coaja. Taiati-le in doua si scoateti-le samburii. Incingeti cuptorul la 210°C. Puneti pe foc, intr-o tigaie mai mare de teflon, untul impreuna cu zaharul, si cand incep sa faca spuma, introduceti piersicile cu partea bombata in jos si lasati-le sa se caramelizeze 8-10 minute, la foc destul de iute. Asezati piersicile tot cu partea bombata in jos intr-o forma cu marginile detasabile si lasati-le sa se raceasca. Intindeti aluatul pe planseta infainata, intepati-l din loc in loc cu furculita si puneti-l peste piersici. Reduceti temperatura cuptorului la 180° si coaceti tarta 30-35 de minute. Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa stea 10 minute si abia pe urma rasturnati-o pe un platou.

Ingrediente Tarta Tatin cu piersici

Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 piersici galbene

80 g unt

50 g zahar

250 g aluat de foitaj.

Categorii