Tarte Tatin

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tarte Tatin

Pregatim un blat clasic de tartă. Mai intâi, am încorporat untul în făină cu mâinile, am adăugat gălbenușul și am frământat puțin, formând o bilă pe care am dat-o la frigider 30 de minute. Cât blatul se răcește, m-am apucat de mere: Am topit untul, am adăugat zahărul și am gătit la foc mic, până s-a topit, apoi am pus apa și vanilia. Când s-a format un sirop, am adăugat merele tăiate și am lăsat până s-au înmuiat puțin, aproximativ 10-15 minute. Înainte de a le așeza în tavă, am caramelizat-o cu o ceașcă mică de zahăr topit, apoi am început să așez merele. A rămas doar să așez blatul peste. L-am scos de la rece, am format o foaie de diametrul tăvii și am găurit-o cu furculița înainte de a o așeza peste mere. Am dat tarta în cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute, până când blatul se rumenește puțin. După ce am scos-o din cuptor, folosind muuulte prosoape de bucătărie pentru a nu mă stropi cu caramel, am întors imediat tarta pe un tocător. Am lăsat-o 5 minute să se închege, apoi am tăiat felii.

Ingrediente Tarte Tatin

9 mere

100 g de unt

120 g de zahăr

esență de vanilie

50 de ml de apă

o ceașcă de zahăr pentru caramelizat tava

Aluat:

100 g unt gra

rece

jumătate de cană de făină

1 gălbenuș

Categorii