Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun
Reteta culinara Terci de ovaz(porridge) cu sirop de artar si zahar brun din categoria Dulciuri. Cum sa faci Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun
Timp de preparare 15 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun
Este un terci delicios pe care nu-l pot lipsi la micul dejun, are un gust pur și simplu fabulos, păstrează rețeta așa cum merită!
1/2 pahar de fulgi fini de ovaz (imi plac cei de la Maroza bio) 1 pahar si jumatate de lapte 1 cub de unt (aproximativ o lingurita plina) 1 lingurita zahar brun 1 lingura sirop de artar vanilie (zahăr vanilat sau extract, orice doriți)1. Am pus untul intr-o tigaie, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si am amestecat bine, avand grija sa nu-l arda, iar dupa un minut am adaugat laptele (un pahar plin, stop restul de jumatate de pahar pentru final), vanilie, am amestecat si am lasat fulgii sa fiarba in lapte vreo doua, trei minute, timp in care am amestecat fara sa ma opresc.
2. Cand laptele a scazut aproape complet, am turnat terciul in farfurie si am pus deasupra restul de lapte rece (jumatate de pahar), zahar si sirop de artar, apoi am amestecat si am ajustat gustul. Dacă vreți să o faceți mai suculentă, mai adăugați puțin lapte.
3. In acest moment daca doriti puteti pune deasupra fructe sau scortisoara sau dulceata, dulceata, care sa va inspire, doar ca imi place atat de mult.
O mare, mare bunătate!
Ingrediente Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun
1/2 pahar de fulgi fini de ovaz( mie imi plac cei de la Maroza bio)
1 pahar si jumatate de lapte
1 cub de unt( cam o lingurita plina)
1 lingurita de zahar brun
1 lingura sirop de artar
vanilie( zahar vanilat sau extract, ce doriti)