Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

Reteta culinara Terci de ovaz(porridge) cu sirop de artar si zahar brun din categoria Dulciuri. Cum sa faci Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

Timp de preparare
15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Terci de ovaz( porridge) cu sirop de artar si zahar brun

 

Este terciul delicios de care nu ma pot lipsi la micul dejun, are un gust pur si simplu fabulos, salvati reteta ca merita!

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
1/2 pahar de fulgi fini de ovaz( mie imi plac cei de la Maroza bio) 1 pahar si jumatate de lapte 1 cub de unt( cam o lingurita plina) 1 lingurita de zahar brun 1 lingura sirop de artar vanilie( zahar vanilat sau extract, ce doriti)

1. Intr-o tigaie am pus untul, apoi l-am topit la foc mic, am adaugat imediat fulgii de ovaz si i-am amestecat bine cu grija sa nu se arda si dupa un minut am adaugat si laptele( un pahar plin, opriti restul de jumatate de pahar pentru final), vanilia, am omogenizat si am lasat fulgii sa fiarba in lapte in jur de doua, trei minute, timp in care am amestecat fara oprire.

2. Cand laptele a scazut aproape complet, am rasturnat terciul in farfurie si am pus deasupra restul de lapte rece( jumatate de pahar) zaharul si siropul de artar, apoi am amestecat si am potrivit gustul. Daca doriti sa il faceti mai zemos, mai adaugati putin lapte.

3. In acest moment daca doriti puteti pune deasupra fructe sau scortisoara sau gem, dulceata, , ce va inspira, mie imi place simplu, atat de mult.

O mare, mare bunatate!

Ingrediente

  • 1/2 pahar de fulgi fini de ovaz( mie imi plac cei de la Maroza bio)
  • 1 pahar si jumatate de lapte
  • 1 cub de unt( cam o lingurita plina)
  • 1 lingurita de zahar brun
  • 1 lingura sirop de artar
  • vanilie( zahar vanilat sau extract, ce doriti)

Categorii

Retete similare