Tiramisu cu piure de zmeura

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tiramisu cu piure de zmeura

Pentru piureul de zmeura Puneti zmeura intr-un vas mai inalt si pasati pentru a obtine un piure. Se da la rece in timp ce avem grija de crema. Pentru crema se amesteca mascarpone cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si se amesteca aproximativ 8-10 minute. Separat se amestecă frișca cu restul de zahăr pudră și se amestecă până când frișca devine fermă. Se incorporeaza, lingura cu lingura, frisca in crema mascarpone. Asamblare Pentru asamblare am folosit un vas de yena cu diametrul de 21 cm. si 2 pahare. Punem un rand de zmeura in jurul vasului, apoi pe fundul vasului, biscuitii, peste care un strat generos de piure de zmeura. Apoi un strat de crema (jumatate din cantitatea de crema). Crema de nivelContinuam cu un rand de zmeura in jurul vasului, un strat de biscuiti peste crema. Peste biscuiti se adauga piureul de zmeura ramas. La final ultimul strat de crema. Crema de nivel. Pudră de cacao. Decorați cu zmeură și cireșe. Delicios! Chiar dacă Tiramisu rețeta originală nu este preparată cu fructe! Poftă bună!

Ingrediente Tiramisu cu piure de zmeura

750 g mascarpone

200 g zahar pudra

800 ml smantana pentru frisca

1 kg zmeura

200 g piscoturi

Pentru ornat

zmeura

visine

cacao

Categorii