Tiramisu reteta cu menta si biscuiti roz - reteta 200
Tiramisu reţetă originală. Reteta culinara Tiramisu cu menta si biscuiti roz - 200 din categoria Dulciuri. Specific Italia. Cum sa faci Tiramisu reteta cu menta si biscuiti roz - reteta 200
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tiramisu reteta cu menta si biscuiti roz - reteta 200
Tiramisu reţetă originală Parfumata, colorata, lejera, racoritoare ....o prajitura Tiramisu TOP. Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, un desert foarte delicios și apreciat de italieni și nu numai. Ceea ce o deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative. Această prăjitură delicioasă purta întrecut denumirea de Bagatelă Toscană și a fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia. Motivul preparării ei a fost o vizită pe care Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici a făcut-o în acea zonă. El se pare că a fost atât de mulțumit de acel desert încât a dorit să ia cu el acasă, în Florența acea rețetă. O altă legendă cu privire la acest desert este că el a fost preparat pentru prima dată în localitatea Treviso. Totuși originile acestui desert se pare că sunt destul de vagi deoarece unii spun că el ar fi fost originar din Veneția. De ce? Motivul este unul cât se poate de simplu, curtezanele din Veneția doreau să fie cât mai energizate înainte de viitoarea întâlnire amoroasă pe care o aveau. O altă poveste ne vorbește de un patiser din Torino care a realizat un desert pentru primul ministru Camillo Benso Conte de Cavour. Deoarece importanța unui astfel de eveniment era mult prea mare pentru tânărul patiser acesta a dorit un desert care să fie pe măsura liderului politic, lider politic care dorea în acea vreme unificarea întregului teritoriu italian. Un alt mit spune că savorusul desert a fost gătit în Treviso la celebrul restaurant El Toula. Totuși cercetătorii tind să creadă că el a apărut pe teritoriul italian, Siena. Nici până astăzi nu s-a definitivat care este originea acestui deliciu culinar, datorită faptului că mai multe regiuni ale Italiei își dispută paternitatea acestei prăjituri. Aici putem menționa: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana. Așadar toate poveștile legate de acest minunat desert sunt unele mai roz decât altele. Ceea ce știe toată lumea este că Tiramisu este întradevăr un desert italian pe care îl putem găsi în toate meniurile restaurantelor care se respectă din întrega lume. (sursa:Wikipedia)
Ingrediente Tiramisu reteta cu menta si biscuiti roz - reteta 200
Tiramisu reţetă originală
250 gr de mascarpone
1 lingura de gelatina
10 cl de sirop de menta de casa
3 oua
30 piscoturi roz de Reims
2 pahare de cafea
60 gr de pepite de ciocolata amaruie
foi de menta
cacao