Tocana de legume cu orez pentru iarna

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocana de legume cu orez pentru iarna

Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie. Eu am calit ceapa separat, iar morcovii si patrunjelul impreuna cu telina. Ardeii la fel, separat. Intr-o cratita mai mare, le amestecam impreuna pe toate. Orezul se fierbe in apa, apoi se strecoara si se da sub un jet de apa rece. Cand toate legumele impreuna au o consistenta clara, adaugam bulionul si apoi orezul fiert. Se mai lasa cam 20 minute. La final, adaugam sare, piperul si frunzele de dafin. Chiar la final punem verdeata tocata marunt. Asa calda o punem in borcane si o tinem cam 30 minute la dunst. (fiert)

Ingrediente Tocana de legume cu orez pentru iarna

800 ml ulei

1.5 kg ceapa

2 kg ardei kapia

1 kg morcovi

2 teline

3 radacina patrunjel

1 l bulion (sau 2 kg rosii)

700 gr orez

sare

piper

foi de dafin

2 leg patrunjel verde

Categorii