Tort Cifra

Reteta culinara Tort Cifra din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Tort Cifra

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Cifra

 

  Reteta este preluata de la Jamila si adaptata dupa ideea mea

Pentru un număr Blat 250 gr faina 140 gr iaurt 150 gr zahar 5 ouă 70 ml ulei 1 plic praf de copt esență de vanilie Pentru crema si sirop 500 gr mascarpone 500 ml frisca 150 gr zahar pudra colorant rosu 200 ml apa + 50 gr zahar tos + esenta de vanilie cuburi de ciocolata, frunze de menta, fructe proaspete

Pentru numarul 3 pregatim blatul!

Pune ouăle într-un vas mai înalt, împreună cu zahărul și amestecăm bine. Adaugam iaurtul, esenta si uleiul si amestecam foarte bine.

Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă peste celelalte ingrediente și se amestecă bine.

O forma de silicon de numarul 3, o acoperim cu putina faina sa nu se lipeasca tot blatul, adaugam compozitia si dam la cuptorul preincalzit la 180 gr pentru aproximativ 30 de minute.

Se lasa sa se raceasca, in cazul meu am refolosit forma de silicon pentru al doilea blat.

Se prepara siropul, se pune apa, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pe foc, se lasa zaharul sa se topeasca si se lasa la racit.

Pentru crema se amesteca cutia de mascarpone cu frisca, ambele scoase din frigider, se adauga esenta de vanilie si se amesteca foarte bine.

Intr-un vas punem cateva linguri de smantana, putin colorant si amestecam bine.

 

Blatul se taie in jumatate, se insiropa bine, si se orneaza cu crema, cu forma dorita, se pune deasupra cealalta bucata de blat, se siropeaza si se orneaza cu crema ramasa.

Deasupra, se decorează cu bucăți de ciocolată, fructe proaspete, după cum doriți!

Dacă aveți nevoie de 2 cifre, dublați ingredientele.

Poftă bună!

Ingrediente Tort Cifra

250 gr faina

140 gr iaurt

150 gr zahar

5 oua

70 ml ulei

1 plic praf de copt

esenta vanilie

500 gr mascarpone

500 ml smantana pentru frisca

150 gr zahar pudra

colorant rosu

200 ml apa+50 gr zahar tos+esenta vanilie

Categorii