Tort Cifra

Tort Cifra

Reteta culinara Tort Cifra din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Tort Cifra

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Tort Cifra

 

  Reteta este luata de la Jamila si adaptata dupa ideea mea

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
Pentru o cifra Blat 250 gr faina 140 gr iaurt 150 gr zahar 5 oua 70 ml ulei 1 plic praf de copt esenta vanilie Pentru crema si sirop 500 gr mascarpone 500 ml smantana pentru frisca 150 gr zahar pudra colorant rosu 200 ml apa+50 gr zahar tos+esenta vanilie cuburi de ciocolata,frunze de menta,fructe proaspete

Pentru cifra 3 pregatim blatul!

Se pun ouale intr-un castron mai inalt,impreuna cu zaharul si mixam bine.Se adauga iaurtul,esenta si uleiul,si mixam foarte bine.

Faina se amesteca cu praful de copt,se adauga peste celalalte ingrediente,si se amesteca bine.

O forma de silicon de cifra 3 ,se tapeteaza cu putina faina sa nu se lipeasca tot blatul,se adauga compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 180 gr pentru circa 30 minute.

Se lasa sa se raceasca,ia in cazul meu am refolosit forma de silicon pentru al doilea blat .

Se pregateste siropul,se pune apa,impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pe foc,se lasa sa se topeasca zaharul si se lasa la racit.

Pentru crema, se amesteca cutia de mascarpone cu smantana pentru frisca ambele scoase de la frigider,se pune si esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine.

Intr-un castron se pun cateva linguri de crema,putin colorant si se mixeaza bine.

 

Blatul se taie la jumatate,se insiropeaza bine,si se orneaza cu crema ,cu forma dorita,deasupra se pune cealalta bucata de blat,se insiropeaza si se orneaza cu crema ramasa.

Deasupra se decoreaza cu bucati de ciocolata,fructe proaspete,dupa cum doriti!

Daca aveti nevoie de 2 cifre se dubleaza ingredientele.

Pofta buna!

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 140 gr iaurt
  • 150 gr zahar
  • 5 oua
  • 70 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta vanilie
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • colorant rosu
  • 200 ml apa+50 gr zahar tos+esenta vanilie

Categorii

Retete similare