Tort crema de zahar ars cu pandispan
Instructiuni de preparare Tort crema de zahar ars cu pandispan
Se bat ouale cu 150gr zahar ,si 1 plic zahar vanilinat.Punem apoi laptelecaldut . Intr-o cratita se pune o cana de zahar la topit ,mestecam continuu si cand zaharuleste topit si caramelizat ,se tine cratita de ambele toarte si se roteste cu grija ,astfel incat sa caramelizam peretii vasului ,apoi turnam compozitia de oua cu zahar si lapte.
Se da la cuptor cca 20 minute. Intre timp preparam pandispanul .
Separam albusurile de galbenusuri
Albusurile le dam la rece.Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilinat ,cu coaja delamaie ,zeama de lamaie , si o jumatate din cantitatea de faina.
Se amesteca totul foarte bine.Apoi se bat albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare.
Se amesteca albusurile cu galbenusurile cu o spatula lemn.
Cand crema de zahar ars este aproape gata ,adica au trecut cele 20 min,turnam peste crema de zahar ars, aluatul de pandispan si mai lasam la cuptor pana cand aluatul este gata.Se fierbe la foc mic, in jur de 20 min.Inainte de a-l scoate din cuptor se testeaza cu o scobitoare.
Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se raceasca ,se desprinde usor cu un cutit pe margini si se rastoarna punand un platou cu margini mai inalte peste cratita si intorcand-o dintr-o singura miscare. In prima faza tortul va avea sirop de la crema de zahar ars ,care va fi absorbit mai tarziu de pandispan si astfel tortul se va auto-insiropa.
Se orneaza: cu frisca si piure de mere coapte sau felii subtiri de banana si felii de mere calite in unt .
Ingrediente Tort crema de zahar ars cu pandispan
Pentru Crema de zahar ars:
7-8 Oua
O cana de Zahar +150 gr. Zahar
300-400 ml Lapte
1 plic Zahar vanilinat
Coaja de la 1 lamaie sau/si portocala.
Sau :
6 oua
6 Linguri zahar
1 Litru Lapte
1 plic Zahar vanilinat
Coaja de la o lamaie sau /si portocala
Pandispan:
4 Oua
4 Linguri Zahar
4 Linguri Faina
Sau:
3 Oua
125 g Zahar
100 g Faina
O lingurita de coaja de lamaie rasa
O lingurita de coaja de portocala rasa
1 1/2 Lingura de zeama lamaie