Tort cu ciocolata alba si ness
Instructiuni de preparare Tort cu ciocolata alba si ness
Crema se face in felul urmator: primele 3 ingrediente (galbenusuri, zahar, vanilie) se amesteca bine pana se topeste zaharul. Se adauga nessul si apa, se amesteca si se fierbe toata compozitia in bain-marie cca 15 min pana cand se ingroasa. Se lasa la racit.
Untul se freaca spuma si se adauga in el putin cate putin crema racita, amestecand. Se adauga si nuca prajita in prealabil in cuptor cateva minute la foc mic (atentie sa nu se arda!) si apoi macinata.
Siropul se prepara din apa si zahar fierte in care se pune apoi esenta de rom. Se raceste. Prima foaie de blat se insiropeaza, se pune jumatate din crema, se aseaza a doua foaie de blat, se insiropeaza si se pune restul de crema. Se inchide cu ultima foaie de blat care se insiropeaza si ea si apoi se baga la frigider.
Intre timp se pregateste glazura: se topeste ciocolata in bain-marie si se adauga smantana, amestecand in continuu. Se lasa sa se raceasca astfel incat sa nu mai curga foarte tare dar nici sa nu se solidifice.
Se scoate tortul din frigider si se intinde ciocolata, se presara ness cu ajutorul unei strecuratori fine si se orneaza cu bomboane Rafaello.Se tine la frigider pana se serveste.
Ingrediente Tort cu ciocolata alba si ness
Pentru crema de ness:
4 galbenusuri
200 g zahar
2 lg zahar vanilat
2 lg ness
2 lg apa
200 g unt
un pumn de nuca rumenita in cuptor si macinata
Pentru glazura:
1 ciocolata alba de menaj - era mare, cred ca avea - 4-500 g
150 g smantana dulce lichida
Pentru sirop:
500 ml apa
150 g zahar
esenta de rom