Tort cu capsuni Fraisier

Reteta culinara Tort cu capsuni Fraisier din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Tort cu capsuni Fraisier

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu capsuni Fraisier

 

 "Ziua cand imi rasfat nevasta" Este o reteta clasica a bucatariei franceze compusa din  pandispan, capsuni si crema de vanilie cu unt. Se poate decora cu martipan.   Va prezint o varianta cu frisca (in loc de unt). http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/07/tort-cu-capsuni-fraisier_30.html

Ingrediente Tort cu capsuni Fraisier

500 gr de capsuni

4 oua

1 varf de cutit de sare

6 linguri de zahar

5 linguri de ulei

6 linguri de faina

1 lingura de praf de copt

600 ml de lapte

3 galbenusuri de ou

vanilie pudra

4 linguri de amidon de porumb-maïzena

100 gr de zahar

50 gr de unt

4 foi de gelatina

25 cl smantana lichida

2 linguri de zahar

1 plic de zahar vanilat

1 plic de chantifix

200 ml de apa

40 g de zahar

1 plic de zahar vanilat

Categorii