Tort cu crema de mere coapte
Reteta culinara Tort cu crema de mere coapte din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort cu crema de mere coapte
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de mere coapte
Rețete de suflet
blat 6 oua 6 linguri de zahar 3 linguri ulei 8 linguri de faina (cu varf) 1 praf de copt un vârf de cuțit de sare esență de vanilie Crema de mere coapte 4 mere mari 150 g zahăr 500 g mascarpone 200 g frisca scorţişoară decor 100 g ciocolată neagră 100 ml proaspăt alune de padure MIGUDALEBlat - Amestecam albusurile spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si amestecam pana devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, amestecam pana se omogenizeaza, adaugam faina amestecata cu praful de copt, esenta si cu o spatula amestecam cu miscari de jos in sus pana se omogenizeaza.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit pana trece testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se raceasca foarte bine inainte de a taia felii.
Crema de mere - Am copt merele, decojite si scobite, am adaugat deasupra o lingura de zahar amestecat cu scortisoara si le-am dat la cuptor pana intra usor furculita.
Dupa ce s-au racit foarte bine le pasam cu blenderul pana obtinem un piure cremos.
Amestecam mascarpone cu zaharul pudra, adaugam piureul de mere, scortisoara dupa gust, crema pentru frisca pe care am amestecat-o inainte.
Asamblare - pe o farfurie asezam prima foaie de blat, inelul din tava in care am copt blatul, insiropam si adaugam crema (din care ne oprim putin), insiropam a doua foaie de blat si adaugam. crema ramasa.
Se da tava la frigider pentru cateva ore, se scoate inelul detasabil, se topeste ciocolata cu frisca si se toarna peste ea lasand sa curga pe margini, se decoreaza cu migdale si alune sau dupa preferinta.
Ingrediente Tort cu crema de mere coapte
Blat
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
8 linguri faina(cu varf)
1 praf de copt
un praf de sare
esenta de vanilie
Crema de mere coapte
4 mere mari
150 g zahar
500 g mascarpone
200 g smantana pentru frisca
scortisoara
Decor
100 g ciocolata neagra
100 ml frisca
alune de padure
migdale