Tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Reteta culinara Tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

 

INGREDIENTE
Blat 8 oua 7 linguri zahar 6 linguri ulei 6 linguri apa fierbinte 13 linguri faina 1 praf de copt esenta de vanilie un praf de sare Crema de portocale 2 galbenusuri 2 linguri amidon 500 ml suc de portocale proaspat 4 linguri zahar 250 g mascarpone 120 ml frisca Mousse de ciocolata 200 ml frisca lichida 300 ml smantana de tara 200 g ciocolata esenta de rom 2 linguri zahar Decor 100 ml frisca 100 ml smantana de tara esenta de vanilie 100 g ciocolata bomboane de ciocolata felii de portocala

Blat-albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bzea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei,mixam pana ce se omogenizeaza.Adaugam apa fierbinte,esenta de vanilie si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus,turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt,

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema de portocale-intr-o cratita adaugam sucul de portocale,oul batut cu amidonul,zaharul,amestecam pana ce se omogenizeaza.

Punem cratita pe foc amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam sa se raceasca foarte bine.(eu prefer sa il fac cu cateva ore inainte)

Mixam frisca cu mascarponele pana ce se omogenizeaza,adaugam crema de portocale si mixam pana ce se omogenizeaza.

Mousse de ciocolata-topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la foc mic pana ce se omogenizeaza(amestecand continuu).acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine(de preferat cu cateva ore inainte,sau de cu seara)

Mixam smantana cu zaharul,adaugam crema de ciocolata,esenta de rom si mixam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam crema de portocala-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de portocala-a 4 foaie de blat insiropam si dam la rece 30 min.

Intre timp mixam smantana cu frisca si esenta de vanilie.

Imbracam tortul cu frisca si dam la rece 10 min.

Intre timp topim ciocolata cu 2 linguri frisca si turnam deasupra cat este calda si decoram dupa plac.

Ingrediente Tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Blat

8 oua

7 linguri zahar

6 linguri ulei

6 linguri apa fierbinte

13 linguri faina

1 praf de copt

esenta de vanilie

un praf de sare

Crema de portocale

2 galbenusuri

2 linguri amidon

500 ml suc de portocale proaspat

4 linguri zahar

250 g mascarpone

120 ml frisca

Mousse de ciocolata

200 ml frisca lichida

300 ml smantana de tara

200 g ciocolata

esenta de rom

2 linguri zahar

Decor

100 ml frisca

100 ml smantana de tara

esenta de vanilie

100 g ciocolata

bomboane de ciocolata

felii de portocala

Categorii