Tort cu crema de vanilie si rom

Reteta culinara Tort cu crema de vanilie si rom din categoria Dulciuri. Specific Spania. Cum sa faci Tort cu crema de vanilie si rom

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema de vanilie si rom

 

 Eu am folosit cantitati duble pentru ca am avut nevoie de un tort mai mare :).  Drept urmare am facut 2 blaturi pe care le-am suprapus si am preparat cantitate dubla de crema.

Ingrediente Tort cu crema de vanilie si rom

Ingrediente blat : 3 oua 1 pahar de 150 ml de zahar 1/2 pahar (acelasi) de ulei 1 pahar (acelasi) + 2 linguri de faina 1 lingurita praf de copt Bezea: 4 albusuri 6 linguri de zahar 4 linguri de nuca macinata Crema: 300 ml frisca 300 ml lapte 4 galbenusuri 6 linguri de zahar 1plic de budinca de vanilie 2linguri de esenta de rom 1 lingurita de gelatina granule 150de grame de stafide inmuiate in rom Glazura: 150g de ciocolata 4-5 linguri de frisca lichida Sirop: 10 linguri de apa 2 linguri esenta de rom 2 linguri de zahar Decor: 250 ml frisca decoratiuni de ciocolata topita (optional)

3 oua

1 pahar de 150 ml de zahar

1/2 pahar (acelasi) de ulei

1 pahar (acelasi) + 2 linguri de faina

1 lingurita praf de copt

4 albusuri

6 linguri de zahar

4 linguri de nuca macinata

300 ml frisca

300 ml lapte

4 galbenusuri

6 linguri de zahar

1plic de budinca de vanilie

2linguri de esenta de rom

1 lingurita de gelatina granule

150de grame de stafide inmuiate in rom

150g de ciocolata

4-5 linguri de frisca lichida

10 linguri de apa

2 linguri esenta de rom

2 linguri de zahar

250 ml frisca

decoratiuni de ciocolata topita (optional)

Categorii