Tort cu crema de vanilie si rom
Reteta culinara Tort cu crema de vanilie si rom din categoria Dulciuri. Specific Spania. Cum sa faci Tort cu crema de vanilie si rom
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu crema de vanilie si rom
Eu am folosit cantitati duble pentru ca am avut nevoie de un tort mai mare :). Drept urmare am facut 2 blaturi pe care le-am suprapus si am preparat cantitate dubla de crema.
Ingrediente Tort cu crema de vanilie si rom
Ingrediente blat : 3 oua 1 pahar de 150 ml de zahar 1/2 pahar (acelasi) de ulei 1 pahar (acelasi) + 2 linguri de faina 1 lingurita praf de copt Bezea: 4 albusuri 6 linguri de zahar 4 linguri de nuca macinata Crema: 300 ml frisca 300 ml lapte 4 galbenusuri 6 linguri de zahar 1plic de budinca de vanilie 2linguri de esenta de rom 1 lingurita de gelatina granule 150de grame de stafide inmuiate in rom Glazura: 150g de ciocolata 4-5 linguri de frisca lichida Sirop: 10 linguri de apa 2 linguri esenta de rom 2 linguri de zahar Decor: 250 ml frisca decoratiuni de ciocolata topita (optional)
3 oua
1 pahar de 150 ml de zahar
1/2 pahar (acelasi) de ulei
1 pahar (acelasi) + 2 linguri de faina
1 lingurita praf de copt
4 albusuri
6 linguri de zahar
4 linguri de nuca macinata
300 ml frisca
300 ml lapte
4 galbenusuri
6 linguri de zahar
1plic de budinca de vanilie
2linguri de esenta de rom
1 lingurita de gelatina granule
150de grame de stafide inmuiate in rom
150g de ciocolata
4-5 linguri de frisca lichida
10 linguri de apa
2 linguri esenta de rom
2 linguri de zahar
250 ml frisca
decoratiuni de ciocolata topita (optional)