Tort cu crema tiramisu si blat pandispan

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort cu crema tiramisu si blat pandispan

Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu sase linguri de zahar. Galbenusurile se freaca cu restul de sase linguri de zahar apoi se adauga treptat laptele, praful de copt stins cu otet si faina si se amesteca bine.

Se adauga albusurile peste galbenusuri , se amesteca bine , dupa care se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45 min aprox. Pana cand scobitoarea iese curata din el.

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma , apoi se adauga prafurile de frisca si se bate pana devine ca o frisca teapana. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea. Se adauga mascarpone si se amesteca pana devine o crema omogena. Se adauga esenta de vanilie.

Gelatine se pune intr-o cana cu un pic de apa rece. Se amesteca bine apoi se toarna peste ea un pic de apa fiarta. Se amesteca bine si se adauga peste galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu albusurile.

Se prepara cafeaua si se amesteca cu lapte apoi se adauga esenta de rom. Se taie blatul in trei pe orizontala si se aseaza pe rand, intr-o tava cu pereti desmontabili. Se insiropeaza cu cafeaua , iar peste primul rand de blat se toarna jumatate din crema de mascarpone.

Se pune al doilea rand de blat , se toarna restul de crema peste care se pune ultimul rand de blat. Daca crema este prea moala se pune tortul un pic la frigider dupa fiecare rand de crema pusa. Se pune tortul la frigider pana se prepara glazura de ciocolata.200 gr ciocolata120 gr unt4 linguri ulei100 ml frisca lichida.

Se topesc toate ingredientele la foc mic sau in bain marie. Important e sa nu fiarba. Se scoate tortul din frigider se pune pe un gratar suprapus pe o tava si se toarna ciocolata peste tort astfel incat sa acopere tot tortul. Se orneaza cu royal icing sau glace ii mai zic , si trandafiri din pasta de lapte praf.

Ingrediente Tort cu crema tiramisu si blat pandispan

6 oua

12 linguri zahar

12 linguri faina

1 praf de copt

6 linguri lapte

7 oua

500 g mascarpone

2 plicuri praf de frisca

1 gelatina

esenta de vanilie

esenta de rom

cafea+lapte

8 linguri zahar pudra

200 g ciocolata

120 g unt

4 linguri ulei

100 ml frisca lichida

Categorii