Tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Reteta culinara Tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

 

Cu dedicatie iubitorilor de nuci coapte, are un gust intens, iar in combinatie cu foile de bezea si crema de vanilie este pur si simplu irezistibil!  

Blat bezea si nuci coapte: 8 albusuri 200 gr. zahar 100 gr. faina vanilie un praf de sare 2 lingurite zeama de lamaie 250 gr miez nuca tava 35/40 aprox Crema de vanilie: 500 ml lapte 8 galbenusuri 160 gr. unt 130 gr. zahar 50 gr. amidon( sau faina) vanilie dupa gust Crema de mascarpone si nuci coapte: 250 gr. mascarpone 250 gr. nuci 3 linguri zahar pudra vanilie Miez de nuca coapta pentru decor

Blatul de bezea si nuca coapta:

1. Nucile se pun la cuptor pentru 15 minute la 180 de grade, apoi se racesc complet si se fac pudra la blender.

2. Albusurile se mixeaza spuma cu praful de sare timp de un minut, apoi se adauga zaharul si vanilia in doua transe si se mixeaza ca pentru bezea timp de sapte minute pana ce nu se mai simte zaharul intre degete.

3. Se adauga zeama de lamaie, se omogenizeaza apoi se opreste mixerul.

4. Se toarna faina si se amesteca cu o spatula prin invaluire.

5. Se adauga nucile pudra si se omogenizeaza.

6. Pe tava se asaza foaia de copt, se pune compozitia de bezea si nuca si se niveleaza cu o spatula.

7. Se coace foaia de bezea la 160 de grade Celsius timp de 30 de minute, apoi se scoate si se intoarce pe fundul unei tavi la fel de mari sau pe un blat, se desprinde foaia de copt usor cand este inca calda, daca se raceste se lipeste destul de usor, asa ca este bine sa va miscati repede.

8.Cand foaia s-a racit se decupeaza marginile si se taie in 5 fasii aproximativ egale.

9. Se ung pe rand fasiile cu crema de vanilie apoi se ruleaza , pe prima fasie o vom aseza in mijloc, apoi cu restul vom inconjura ruloul pana la terminarea foilor.

10. Tortul se unge cu crema de vanilie, apoi deasupra cu crema de mascarpone si nuci coapte si se decoreaza cu nuci.

Crema de vanilie:

1. Laptele se infierbanta intr-o cratita mai maricica.

2. Se amesteca intr-un bol larg, galbenusurile cu zaharul, vanilia si amidonul.

3. Cand laptele a dat intr-un clocot se trage vasul de pe foc si se lasa 30 de secunde, apoi se toarna peste compozitia de galbenusuri si se mixeaza bine cu un tel.

3. Se toarna compozitia inapoi in craticioara si se tine pe foc pana ce se ingroasa si da in clocot timp de un minut , avand grija sa amestecam cu un tel fara oprire astfel incat sa nu se arda crema, apoi se trage vasul de pe aragaz, se adauga untul cubulete si se omogenizeaza, se raceste complet inainte de folosire.

Crema de mascarpone si nuci:

1. Se coc nucile la 180 de grade timp de 15 minute apoi se racesc complet si se fac pudra la blender.

2. Mixam mascarpone, cu zahar pudra, vanilie si nuci coapte.

Ingrediente Tort cu foi de bezea, crema de vanilie si nuci coapte

8 albusuri

200 gr. zahar

100 gr. faina

vanilie

un praf de sare

2 lingurite zeama de lamaie

250 gr miez nuca

tava 35/40 aprox

500 ml lapte

8 galbenusuri

160 gr. unt

130 gr. zahar

50 gr. amidon( sau faina)

vanilie dupa gust

250 gr. mascarpone

250 gr. nuci

3 linguri zahar pudra

vanilie

Categorii