Tort cu mure si ciocolata alba

Reteta culinara Tort cu mure si ciocolata alba din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort cu mure si ciocolata alba

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu mure si ciocolata alba

 

Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE
Blat 5 oua 100 g faina 50 g cacao 150 g zahar 1 praf de sare coaja de lamaie esenta de vanilie 1 praf de copt 5 linguri apa 5 linguri ulei Blat cu nuca 5 oua 5 linguri zahar 1 praf de sare esenta de vanilie 5 linguri apa 5 linguri ulei 100 g faina 3 linguri nuca macinata Crema de ciocolata alba 200 g ciocolata alba 400 ml frisca lichida 200 g crema de branza 2 linguri zahar pudra esenta de vanilie Crema de mure 100 g ciocolata alba 250 g mure 2 linguri zahar 400 ml frisca lichida 200 ml smantana 35% grasime Decor 100 ml frisca lichida 50 g ciocolata amaruie 50 g ciocolata cu lapte

Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbensurile amestecate cu apa si uleiul,mixam cat se omogenizeaza.

Cernem faina amestecata cu praful de copt,cacao,adaugam coaja si esenta de vanilie,amestecam cu o paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 2 feii.

Procedam la fel si cu blatul de nuca,doar ca vom pune nuca in loc de cacao.

Crema de ciocolata alba-intr-un ibric adaugam ciocolata rupta bucatele si 100 ml frisca,punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,avem grija sa nu fiarba,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca cateva ore(eu las peste noapte in frigider)

Mixam restul de frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam ciocolata topita si mixam pana ce se omogenizeaza si devine o crema.

Adaugam crema de branza care am mixato cu zaharul pudra,esenta de vanilie,mixam cat sa se omogenizeze.

Crema de mure-intr-un ibric adaugam murele,zaharul,100 ml apa si punem pe foc sa fiarba cca 5 min.

Strecuram totul cu ajutorul unei site si cu furculita pisam pentru a scoate tot siropul din fructe.Lasam sa se raceasca foarte bine siropul.

Ciocolata alba o topim cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca foarte bine.

Mixam frisca lichida cu smantana pana ce isi dubleaza volumul si devine o crema,adaugam sirop de mure pana ce obtine culoarea dorita.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de cacao-insiropam-aduagam 1/2 crema de ciocoalta alba-foaie de blat cu nuca-1/2 crema de mure-foaie de blat cu cacao-crema de ciocolata alba-foaie de blat cu nuca si imbraca tortul cu crema de mure ramasa.

Dam la rece 1 ora inainte sa decoram.

Incalzim frisca pana la punctul de fierbere,adaugam in 2 boluri in care am adaugat ciocolata rupta bucati si turnam peste tort.

Decoram tortul dupa imaginatie

Ingrediente Tort cu mure si ciocolata alba

Blat

5 oua

100 g faina

50 g cacao

150 g zahar

1 praf de sare

coaja de lamaie

esenta de vanilie

1 praf de copt

5 linguri apa

5 linguri ulei

Blat cu nuca

5 oua

5 linguri zahar

1 praf de sare

esenta de vanilie

5 linguri apa

5 linguri ulei

100 g faina

3 linguri nuca macinata

Crema de ciocolata alba

200 g ciocolata alba

400 ml frisca lichida

200 g crema de branza

2 linguri zahar pudra

esenta de vanilie

Crema de mure

100 g ciocolata alba

250 g mure

2 linguri zahar

400 ml frisca lichida

200 ml smantana 35% grasime

Decor

100 ml frisca lichida

50 g ciocolata amaruie

50 g ciocolata cu lapte

Categorii