Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii
Reteta culinara Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii
In acest an, pentru blaturi, m-am inspirat de la Simona Callas. Si-i multumesc foarte mult pentru acest lucru.
Ingrediente Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii
Blat:
3 oua intregi
2 albusuri
150 g zahar
100 g faina cernuta
100 g nuca macinata
coaja si suc de la o lamaie
praf de sare
Crema de ciocolata:
200 ml frisca lichida
200 g ciocolata amaruie 58% cacao
100 g mascarpone
Jeleu de fructe rosii:
500 g capsuni si mure
8 linguri zahar
2 linguri amidon
30 ml apa
un plic zahar cu scortisoaara
Sirop:
2 linguri zahar
100 ml apa
Ornamente:
stelute, buline colorate de zahar, ciocolata topita