Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

Reteta culinara Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

 

In acest an, pentru blaturi, m-am inspirat de la Simona Callas. Si-i multumesc foarte mult pentru acest lucru.  

Ingrediente Tort cu nuca si crema de ciocolata si fructe rosii

Blat:

3 oua intregi

2 albusuri

150 g zahar

100 g faina cernuta

100 g nuca macinata

coaja si suc de la o lamaie

praf de sare

Crema de ciocolata:

200 ml frisca lichida

200 g ciocolata amaruie 58% cacao

100 g mascarpone

Jeleu de fructe rosii:

500 g capsuni si mure

8 linguri zahar

2 linguri amidon

30 ml apa

un plic zahar cu scortisoaara

Sirop:

2 linguri zahar

100 ml apa

Ornamente:

stelute, buline colorate de zahar, ciocolata topita

Categorii