Tort cu nuca si rom
Un tort bun destul de simplu de preparat, potrivit pentru orice ocazie.
Instructiuni de preparare Tort cu nuca si rom
Se poate cumpara blatul din comert(eu folosesc de acela rotund cu 3 nivele) Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu mixerul si treptat se adauga zaharul, apoi galbenusurile, apoi praful de copt stins sau nestins. Cu o lingura de lemn se incorporeaza faina treptat. Se coace blatul cca. 20min la foc potrivit (mediu), in tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.
Crema: Intr-o cratita se pune faina, zaharul si se adauga treptat laptele pentru a nu se face cocoloase, si se amesteca pe foc mic pana se ingroase compozitia. Se lasa la racit. Cand s-a racit se adauga untul lasat la temperatura camerei si se mixeaza cu ajutorul unui mixer. Se adauga nuca si esenta de rom si se omogenizeaza.
Se taie blatul ( pe orizontal pentru a obtine 2 bucati egale). Se pune o parte din crema pe unul dintre blaturi, se acopera cu celalalt blat si se intinde restul cremei pe deasupra (eu am invelit tortul in intregime).
Se poate orna ( eu am razuit ciocolata) Se lasa la frigider cca. o ora. Pofta buna!
Ingrediente Tort cu nuca si rom
Blat:
-8 oua
-8 linguri zahar
-8 linguri faina
-1 praf de copt
Crema:
-5 linguri faina
-300g zahar
-500ml lapte rece
-250g unt (eu am folosit Delma pentru prajituri)
-300g nuca macinata
-3 esente rom (mici)