Am folosit o peltea de gutui de casa pentru a indulci crema.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/02/tort-cu-pandispan-si-jeleu-de-gutui.html
Pentru blatul génoise:
4 oua
1 varf de sare
6 linguri de zahar (sau indulcitor erithritol)
5 linguri de ulei
6 linguri de faina
1 lingura de praf de copt
Crema:
250 ml smantana
125 gr de mascarpone
2 linguri indulcitor erithritol sau zahar
100 gr de jeleu/peltea de gutui de casa
decor:
zmeura,
jeleu de gutui
Incalziti cuptorul la 180°C.
Preparati blatul:Separati albusurile de galbenusuri.Mixati albusurile cu praful de sare, adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'.Se adauga treptat uleiul, amestecand in continuare.Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt. Adaugati albusurile batute amestecand usor de sus in jos.Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute. Puteti verifica cu o scobitoare. Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se lasa sa se raceasca.
Pregatiti garnitura: Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic. Adaugam mascarponele si treptat 'zaharul' si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.Puneti pelteaua si amestecati. Am folosit o forma de copt cu fundul si peretii detasabili -22 cm.Taiati cu ajutorul formei 2 rotunduri de blat de marimea ei. Puneti forma pe o farfurie si-ncepeti sa montati prajitura. Puteti insiropa blatul daca vi se pare sec. Puneti un blat la fund , un strat de crema (o treime) deasupra. La mijloc am pus resturile de blat, am acoperit cu crema, am pus al 2-lea blat rotund si am terminat cu un strat de crema. Acoperiti cu film si dati la rece 4-5 ore sau o noapte. Cu resturile de blat am facut si o prajitura mica. A 2a zi scoateti din forma, decorati dupa gust si serviti. Am decorat cu pelteaua (am incalzit-o 10 secunde la microunde cu o lingura de apa) si cu zmeura .