Tort cu pere si mascarpone

Reteta culinara Tort cu pere si mascarpone din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort cu pere si mascarpone

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort cu pere si mascarpone

1 kg pere 100 g zahăr 250 g mascarpone 500 g frisca 1 plic de gelatină 1 vârf de cuțit de scorțișoară suc de lămâie Pentru blat 800 g biscuiti umed 200 ml sirop de pere 100 ml must decor 200 g smantana 1 plic de zahăr vanilat 2 linguri de zahar brun fructe

Dovleceii se curăță de coajă, se dau prin răzătoare și se stropesc cu zeamă de lămâie, se adaugă într-o cratiță cu zahărul și se pun pe foc la fiert aproximativ 10-15 minute.

Le putem zdrobi și face piure, eu am preferat să le las așa. Amestecam perele racite cu mascarpone.

Amestecam frisca pana devine o crema pufoasa, adaugam perele si gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic.

Se amestecă până se omogenizează.

Asezam pe o farfurie biscuitii pe care i-am trecut prin amestecul de sirop si must, adaugam crema de pere, al 2-lea rand de biscuiti si deasupra inca un rand de crema, al 3-lea rand de biscuiti trecuti prin sirop si restul ramas. cremă.

Dam tava la frigider pentru cateva ore (de preferat peste noapte) pentru a se ingrosa gelatina.

A2 zi scoatem inelul ne ajutam cu cutitul.

Se amesteca frisca cu zaharul vanilat si se adauga deasupra si pe margini daca se doreste, se presara cu zahar brun si se decoreaza cu fructe.

 

Ingrediente Tort cu pere si mascarpone

1 kg pere

100 g zahar

250 g mascarpone

500 g smantana pentru frisca

1 plic gelatina

1 varf cutit scortisoara

zeama de lamaie

Pentru blat

800 g piscoturi

Insiropat

200 ml sirop de pere

100 ml must

Decor

200 g smatana pentru frisca

1 plic zahar vanilat

2 lingura zahar brun

fructe

Categorii