Tort de biscuiti, cu crema de ciocolata cu rom si alune, si insertie de banane
Reteta culinara Tort de biscuiti, cu crema de ciocolata cu rom si alune, si insertie de banane din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort de biscuiti, cu crema de ciocolata cu rom si alune, si insertie de banane
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort de biscuiti, cu crema de ciocolata cu rom si alune, si insertie de banane
Tortul de biscuiti este un desert relativ ieftin dar mai ales simplu de facut. Nu iti trebuie mare pregatire sau experienta in bucatarie, pentru a reusi acest tort. De asemenea, se poate face intr-o paleta larga de variatii, in functie de gusturile celor ce urmeaza sa il consume. Pe langa baza: biscuitii si o crema la alegere, de vanilie, ganache de ciocolata (de care doreste fiecare), mousse-uri de orice fel, sau banalele budinci, pot contine insertii de nuci, alune, rahat, stafide, fructe uscate sau proaspete, si de asemenea, siropul pentru biscutii poate fi simplu (apa, zahar si esenta), lapte cu diverse arome, pana la aromatizari sofisticate pe baza de lichioruri fine si delicioase, si/sau cafea/ness.
Ingrediente Tort de biscuiti, cu crema de ciocolata cu rom si alune, si insertie de banane
1 kg biscuiti petit beure cu lapte (pot fi si simpli sau biscuit digestiv, biscuiti obisnuiti)
Sirop:
400ml lapte
1 sticluta 25ml rom
Zahar dupa gust (eu am pus 2 linguri de zahar brun)
1 pliculet de 3 in 1 Jacobs Milka (merge si cappuccino, ness, cafea sau lichioruri diverse)
Crema apparel cu ciocolata:
6 galbenusuri (din albusuri am facut un minunat chec aperitiv)
10 linguri zahar brut (merge si zahar tos)
6 linguri amidon
650ml lapte
un praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
3 sticlute de rom (de 25ml)
200 gr unt de 82% grasime
200 grame ciocolata (eu am folosit neagra, dar merge cu lapte, amaruie, dupa gust)
200 grame alune batute grosier (optional)
Optional se mai pot adauga in crema sau intre straturile de biscuit: stafide, rahat, fructe uscate sau proaspete, nuci, etc.
Insertie
2 banane
Décor:
Glazura de ciocolata din 150gr ciocolata neagra,
1 sticluta 25ml rom
50 gr unt
50 grame ciocolata rasa
bombonele cip (merge si nuca de cocos, biscuite ras, nuci sau alune macinate)
frisca
bucati de ananas