Tort de branza cu miere

Instructiuni de preparare Tort de branza cu miere
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C). Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne.
Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.
Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea,si se face pasta cu "chestia" pt. piure de la mixer:(sau se poate trece branza prin sita si apoi amesteca bine cu mierea).
Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Se presara faina putin cate putin, apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul - daca intoarcem castronul sa nu cad. Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza, si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus - ca si cum am taia compozitia.
Se toarna in forma, si se coace la foc mic-potrivit (160°C) pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata... lasat aproape 1 ora si jumatate . Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma.
Ingrediente Tort de branza cu miere
400 g branza dulce de vaca
150 g miere
6 oua
60 g faina
30 g zahar
sucul de la 2 lamai
1 lingura de rom sau cateva picaturi de esenta