Tort de clatite din albusuri

Clătite pufoase reţetă. Reteta culinara Tort de clatite din albusuri din categoria Dulciuri. Specific Austria. Cum sa faci Tort de clatite din albusuri

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort de clatite din albusuri

 

In general imi raman albusuri si le adun intr-un recipient cu capac si le pastrez la frigider chiar si 2 saptamani. Aceasta este o reteta perfecta de facut cu albusurile ramase. Rezulta un tort foarte fin, aromat si pufos. Inspiratie: savoriurbane :)

 

INGREDIENTE
300 g faina 600 ml lapte 210 g albus (6 oua) 120 g unt topit 1 lingurita extract de vanilie 2 linguri de coniac/rom sare ulei pentru uns tigaia 150 g zahar pudra+ 10 g zahar vanilat gem de caise

Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza.

Separat se bat albusurile cu un praf de sare, pana rezulta o spuma densa.

Se incorporeaza aceasta spuma, treptat, in aluat. Nu se amesteca prea energic pentru ca trebuie sa rezulte un aluat aerat.

Se pune tigaia pentru clatite pe foc mic. Se unge putin cu o pensula cu ulei. Se toarna aprox. 2 polonice de compozitie in tigaie. Este destul de groasa clatita, de 0.5 cm.

Se lasa pe foc 3 minute. In timpul coacerii, ele se umfla si se formeaza bule de aer pe suprafata. Cand este prajita, se scoate pe un platou/o farfurie, cu partea prajita in jos. Nu se prajeste pe ambele parti.

Imediat se pudreaza din belsug, cu zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat. Zaharul se topeste imediat. Se intinde peste acesta, gemul de caise acrisor.

Se repeta operatiunea pentru toate clatitele. Mie mi-au iesit 8 clatite.

Ultima clatita se pune invers, cu partea prajita in sus si se pudreaza cu zahar.

Se poate servi atat cald, cat si rece.

Ingrediente Tort de clatite din albusuri

300 g faina

600 ml lapte

210 g albus (6 oua)

120 g unt topit

1 lingurita extract de vanilie

2 linguri de coniac/rom

sare

ulei pentru uns tigaia

150 g zahar pudra+ 10 g zahar vanilat

gem de caise

Categorii