Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara

Reteta culinara Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - delicioasa de vara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara

 

Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara, perfecta pentru intreaga familie. Daca se anunta musafiri, incearca aceasta reteta si vei primi laude din partea tuturor. Nici nu iti vine sa crezi cat de usor se face si cat de repede.  Pentru acest Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara ai nevoie de urmatoarele ingrediente: inghetata, zmeura, frisca si fructe.  

Ingrediente Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara: 1 foaie pandispan din comert 500 gr inghetata ciocolata din comert (de calitate) 500 gr inghetata vanilie din comert (de calitate) 200 gr zmeura proaspata 1 lg zahar pudra 300 gr smantana pentru frisca 80 gr zahar pudra fructe de padure bomboane decor

Cum se prepara Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara:

Scoate inghetata de ciocolata din congelator si las-o sa se inmoaie usor (aproximativ 5-10 minute). Poti amesteca usor prin ea cu o spatula. Poti aromatiza dupa preferinte (rom, menta, etc)

Foloseste o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, cu pereti detasabili si foloseste o folie de acetat in interior. Asaza foaia de pandispan si da tava cateva minute la congelator.

Intinde inghetata de ciocolata peste baza de pandispan, netezind suprafata cu o spatula.

Pune tava la congelator pentru a lasa stratul de ciocolata sa se intareasca (aproximativ 30 de minute).

Scoate inghetata de vanilie din congelator si las-o la fel sa se inmoaie putin.

Intre timp, spala si curata zmeura de impuritati, apoi paseaz- fin cu ajutorul unui blender. Adauga o lingura de zahar. Strecoara piureul obtinut si amesteca-l in inghetata de vanilie. Poti pastra si fructe intregi prin compozitie. 

Intinde inghetata de zmeura peste stratul de ciocolata, netezind suprafata cu o spatula.

Pune tava inapoi la congelator pentru a lasa tortul sa se intareasca complet (cel putin 2 ore).

Bate smantana cu zaharul pudra pana devine ferma.

Decoreaza tortul cu frisca, zmeura proaspata, capsuni, fulgi de ciocolata, etc, apoi pune-l la congelator pana in momentul servirii.

Scoate tortul din congelator cu 10-15 minute inainte de a-l servi pentru a se inmuia putin.

Taie tortul cu un cutit ascutit si serveste-l imediat.

Acest tort de inghetata cu ciocolata si zmeura va fi un deliciu racoritor pentru toti cei care il vor gusta!

Ingrediente Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara

Ingrediente Tort de inghetata cu ciocolata si zmeura - Reteta delicioasa de vara:

1 foaie pandispan din comert

500 gr inghetata ciocolata din comert (de calitate)

500 gr inghetata vanilie din comert (de calitate)

200 gr zmeura proaspata

1 lg zahar pudra

300 gr smantana pentru frisca

80 gr zahar pudra

fructe de padure

bomboane decor

Categorii