Tort de mere intregi

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de mere intregi

Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei cu zaharul ars .Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita la cuptorul preincalzit pentru cca 15-20 minute, pana merele se inmoaie bine. In timp ce merele stau in cuptor pregatim compozitia de blat.Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul .Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt iar la sfarsit adaugam coaja de lamaie si stafidele. Cand merele s-au inmuiat, le umplem cu nuca amestecata cu gemul de gutui, presaram scortisoara peste ele, turnam uniform compozitia de blat si reintroducem cratita in cuptor pentru cca 30 minute, pana blatul se rumeneste frumos. Rasturnam tortul pe un platou si scoatem cratita dupa ce se racoreste putin (10-15 minute). Cand tortul se raceste il imbracam in frisca si il decoram cu cateva feliute de mar.

Ingrediente Tort de mere intregi

8 mere potrivite ca marime

1/2 cana nuci taiate

3 linguri gem de gutui

o lingurita scortisoara

6 linguri zahar

Blat:

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina

4 linguri ulei

coaja de lamaie

50 g stafide stropite cu o lingurita de rom (optional)

o lingurita praf de copt

un praf de sare

Decor(optional):

400 ml frisca batuta

cateva feliute de mar

Categorii