Tort de portocale fara foc

Timp de preparare 55 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort de portocale fara foc

Biscuitii macinati ii amestecam cu untul topit, cele 2 linguri zahar si adaugam atat lapte cat sa obtinem un amestec omogen ce nu se faramiteaza.

In forma de tort detasabila punem o bucata de folie de aluminiu sau folie alimentara si punem amestecul de biscuiti in strat uniform pe fundul formei de tort.

Cele 4 portocale le stoarcem si punem in zeama plicul de gelatina fin maruntita si lasam sa stea circa 10 minute .

In acest timp ne ocupam de umplutura . Branza o amestecam cu iaurtul si cei 100 g de zahar ( se poate adauga si mai mult zahar in functie de gustul fiecaruia ) cu ajutorul unui mixer.

Zeama de portocale o punem la foc si o incalzim usor pana geletina se topeste ,apoi o adaugam la compozitia de branza si iaurt .

Mixam compozitia pana se omogenizeaza bine ,dupa care o turnam in forma de tort peste blatul de biscuiti.

Dam forma la rece pentru circa 3 ore (pana se coaguleaza ) dupa care , deasupra ormnam cu bucatele de portocala dupa imaginatia fiecaruia si deasupra turnam gelatina preparata dupa indicatiile de pe plicul cu Tort Gelle de la Dr. Oetker , si lasam inca pentru 1 ora la rece. Dupa ce am terminat si cu ornatul putem felia tortuletul si degusta.

Ingrediente Tort de portocale fara foc

300 g biscuiti macinati

150 g unt topit

2 linguri zahar

lapte cat cuprinde

Umplutura :

500 g branza dulce

400 g iaurt

100 g zahar

zeama de la 4 portocale

1 portocala pentru ornat

1 plic gelatina fin maruntita de la Dr Oetker

1 plic tort gelle de la Dr Oetker

Categorii