Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata
Atat de tare ne-au placut torturile facute weekendurile trecute incat,daca tot am gasit niste minunate coacaze negre la Lidl, si la un pret decent m-am decis sa mai fac un tort,oarecum la fel (fructele si aroma fiind alta). Pentru ca deja am experienta cu torturile de genul asta,pentru ca am tot facut am trecut la nivelul urmator as spune si pe aceste l-am facut in 2 straturi si cu 2 fructe,zmeura si coacaze negre.
Instructiuni de preparare Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata
Blatul; Am separat albusurile de galbenus, si le-am batut spuma cu un praf de sare, galbenusurile le-am amestecat cu uleiul (ca o maioneza) si mai apoi le-am adaugat peste albusurile batute. Am adaugat pe rand zaharul,faina,si am amestecat pentru a omogeniza cat mai bine compozitia. Cea mai mare parte am pus-o in forma de tort,ce am pastrat am adaugat peste ea cacao pentru a face un blat marmorat.Am adaugat si compozitia cu cacao si am dat la cuptor.
Crema: In 2 vase diferite, am pus in fiecare 150 gr zahar si cate 1 plic cu zahar vanilat cu putina apa, si am lasat pe foc pana cand s-a format un sirop si zaharul s-a topit complet, am adaugat apoi fructele, intr-un vas zmeura si in celalalt coacazele, am mai lasat sa fiarba 1-2 minute (fructele eu le-am zdrobit cu blenderul direct in vasul in care erau la foc), am adaugat in fiecare vas o cantitate egala de iaurt si mai apoi gelatina, dupa aproximativ 1 minut am stis focul si am dat vasele deoparte pentru a se raci.
Dupa ce s-au racit,am batut si frisca si am adaugat-o in cantitati egale in fiecare crema. Intre timp blatul s-a copt si racit,am pus peste el crema de coacaze si l-am dat la frigier pentru aproximativ o ora… pana a format o pojghita deasupra care imi garanta ca nu se vor amesteca cremele daca o pun si pe cealalta. Am adaugat si crema de zmeura si am dat din nou la frigider. Intre timp pentru ca nu pastrasem frisca si pentru ornat, am facut un sos de ciocolata din putina smantana lichida adaugata la foc si ciocolata. Cand s-a infierbantat smantana, am adaugat ciocolata si am amestecat pana s-a omogenizat complet. Am decorat apoi tortul cu sos de ciocolata si cateva ciorchine de coacaze. Pofta mare!
Ingrediente Tort de zmeura cu coacaze negre si sos de ciocolata
Am folosit pentru blat:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri faina
2 linguri ulei
3 plicuri zahar vanilat
cacao
Pentru crema:
250 gr zmeura
250 gr coacaze negre
300 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
400 ml iaurt 0% grasimi
400 ml frisca lichida
gelatina (in functie de cantitatea de lichid,gasiti indicatii pe ambalaj)