Tort Diplomat cu indulcitor
Reteta culinara Tort Diplomat cu indulcitor din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Tort Diplomat cu indulcitor
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Diplomat cu indulcitor
Acest tort l-am facut pentru mama care ieri a implinit frumoasa varsta de 71 ani. Stiu cat de mult ii plac dulciurile dar avand probleme cu glicemia de vreo 35 ani nu are voie nimic cu zahar. Dintre toate dulciurile acesta este preferatul ei asa ca am incercat sa-i fac un tort cat de cat dietetic inlocuid zaharul cu indulcitor. Tinand cont ca si fructele contin fructoza nu putem spune ca avem un produs dietetic % dar o felie pe zi se poate consuma fara probleme. A fost delicios!!! :X
INGREDIENTE
Fructele din compot se pun la scurs intr-o strecuratore sau sita.
Gelatina se pune la hidratat in 250ml apa rece.
Zeama de la fructe o pastram pentru a trece piscoturile prin ea.
Intr-o cratita punem galbenusurile, praful de sare si amestecam bine cu amidonul adaugand din cand in cand cate putin lapte avend grija sa nu se formeze cocoloase. Aceasta compozitie o punem pe bain-marie si amestecam continu pana obtinem o crema legata. Tragem cratita de pe foc si adaugam indulcitorul dupa gustul nostru. Dupa ce crema ajunge la temperatura cameri adaugam esenta de lamaie ,vanilie si gelatina hidratata confor instructiunilor de pe pliculet.
Aducem frisca lichida de la frigider si o mixam pana isi dubleaza volumul si devine o spuma tare. Peste frisca adugam lingura cu lingura crema de ou si amestecam cu atentie pana incorporam toata crema.
Am pregatit o tava rotunda pe care am capitonato cu folie alimentara. Am curatat fructele si le-am feliat. Fructele feliate le-am asezat in tava la baza si pe peretii acesteia, am turnat jumatate din crema si am revenit cu un strat de fructe din compot si iar un strat de crema iar fructe din compot iar ultimul strat a fost din piscoturi trecute prin zeama de la compot, Se pune o folie alimentara si se da la rece pana a doua zi. A doua zi se scoate folia alimentara se pune un platou deasupra si se rastoarna. Eu am cam plimbat tortul ba pe un platou ba pe altul:D sa nu faceti ca mine:)) trebuia sa-l transport la mama , am cam avut emotii sa nu-l rup dar m-am descurcat cu ajutorul unui tocator subtire....in fine o intreaga poveste.
Ingrediente Tort Diplomat cu indulcitor
500ml frisc lichida
500ml lapte
5 galbenusuri
3 lingurite indulcitor
2 linguri amidon sau faina
14-16 piscoturi
esenta de lamaie
esenta de vanilie
cocktail de fructe
2 portocale
2 kiwi
25 gr gelatina