Tort festiv de revelion

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Tort festiv de revelion

Se incalzeste cuptorul la 220?C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, vinul, sarea, zaharul si untul.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.

Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste bilute.

Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200?C, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180?C si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.Pe o farfurie de servire se aseaza, in cerc, un rand de eclere umplute.

Se stropesc deasupra cu zahar caramelizat, iar peste aceastea, se aseaza repede inca un rand de eclere.Se repeta straturile pana s-au terminat eclerele (prajitura va trebui sa aiba, in final, forma de con).Se decoreaza prajitura cu zahar caramelizat si bomboane de ciocolata.

Ingrediente Tort festiv de revelion

Aluat Éclair

200 ml lapte

300 ml lichior cu aroma de ciocolata si rom

un praf de sare

2 plicuri zahar vanilat

120 g unt

300 g faina , cernuta

8-9 oua

Umplutura si decor

4 plicuri pudding (din comert), preparat comform intructiunilor de pe ambalaj

400 g zahar, caramelizat

bomboane din ciocolata, pentru decor

Categorii