Tort fraisier

Reteta culinara Tort fraisier din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort fraisier

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort fraisier

 

Tortul fraisier este un tort clasic frantuzesc, cu foi de pandispan, crema de vanilie si capsuni, iar deasupra are o foaie de martipan. Tortul meu nu e facut 100% dupa reteta originala, pentru ca nu am gasit martipan nici la Lidl si nici la Kaufland. Asa ca deasupra am pus ciocolata alba si a iesit un tort foarte bun si asa, dar cu siguranta il voi repeta cand voi gasi martipan. Tortul in esenta este unul foarte simplu si nici nu dureaza mult sa il faceti. Doar ca ar trebui lasat ceva mai mult in frigider. Dar eu am avut musafiri, asa ca nu l-am lasat mai mult de 3 ore. Ideal este sa faceti doua foi de piscot sau pandispan din cate 3 oua fiecare. Eu am preferat varianta mai simpla (se intelege de ce) si am facut un singur blat din 6 oua si apoi l-am taiat in doua foi egale. La crema din nou am facut modificari. In reteta originala, crema paticera se amesteca cu 150 g unt spumat. Eu am pus 200 ml frisca naturala Pilos si am adaugat si un plic gelatina hidratata, pentru ca frisca naturala nu se bate atat de tare ca si frisca lichida Meggle si am vrut ca tortul sa aiba o tinuta frumoasa. Una peste alta, gustul e foarte bun si racoros datorita capsunelor. Din fericire au aparut deja capsunele de Satu-Mare si acestea au si gust, spre deosebire de capsunele grecesti sau spaniole, care au doar forma si culoare dar niciun pic de gust si aroma.

Ingrediente Tort fraisier

Blat:

-6 oua medii

-6 linguri zahar

-6 linguri faina

Crema:

-500 ml lapte

-100 g zahar

-4 galbenusuri

-80 g faina

-1 fiola esenta de vanilie/pastaiede vanilie/zahar vanilat

-200 ml frisca lichida Pilos

-1 plic gelatina hidratata in putina apa 

-1 kg capsune

-100g ciocolata alba

-80 ml frisca lichida

-3 patratele ciocolata neagra

Sirop:

-100 ml apa

-1 lingura zahar

-4 capsune zdrobite

Categorii