Tort mascota
Instructiuni de preparare Tort mascota
Pentru blat se topeste ciocolata. Se adauga untul, zaharul si galbenusurile puse pe rand si se amesteca energic. Dupa ce s-a topit, se adauga cateva picaturi de esenta de rom, faina si albusurile batute spuma. Se rastoarna in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor. Cand este gata, se pune pe un gratarla rece.
Pentru crema, se bat cele 6 oua pe baie de aburii cu cele 12 linguri de zahar, pana se ingroasa. Se poate face si direct pe flacara, daca frecati non-stop si sunteti atenta sa nu vi se transforme in omleta. Trebuie sa rezulte ceva asemanator pasatului de mamaliga, de culoare galben, fara sa se prinda de vas. Se da la rece cu o folie de plastic deasupra sa nu se faca crusta.
Cat se raceste, intr-un bol se spumeaza bine 300 g de unt cu 100 g de cacao, dupa care se adauga si compozitia de oua racita. Se adauga incet cate o lingura de nuci prajite si taiate cu cutitul. Se amesteca sa se incorporeze totul. Visinele din visinata si coaja de portocale se taie marunt si se adauga si ele in crema.
Tava rotunda de tort cu pereti detasabili , se tapeteaza cu folie de plastic, dupa care se rastoarna crema obtinuta. Se preseaza compozitia pentru a lua forma vasului. Se adauga si blatul deasupra si se acopera cu folie de plastic. Se pune la frigider pana a doua zi.
A doua zi se scoate folia, se rastoarna pe un platou si se imbraca in ciocolata. Se poate orna cu cocos si diverse figurine din zahar sau ciocolata. E aveam niste bomboane.
Ingrediente Tort mascota
300 g unt
100 g cacao
6 oua
12 linguri zahar
2 linguri rom
2 linguri zahar vanilat
100 g nuci
100 g coaja de portocala zaharisita
150 g de visine din visinata
Pentru blat:
100 g ciocolata
80 g margarina
80 g zahar
2 oua,
2-3 linguri cu faina
esenta de rom.
Decor:
100-150 g ciocolata pentru glazura
-100 g nuca de cocos
100 g frisca,
figurine din zahar