Visinata
Instructiuni de preparare Visinata
Visinele coapte,sanatoase se spala,se curata de frunzulite si codite si se lasa la zvantat.Cand sunt zvantate bine se toarna cu mare grija sa nu sfarame intr-o damigeana de sticla in straturi alternative visine-zahar, avand grija ca ultimul strat sa fie cu zahar.
Se inchide foarte bine damigeana si se lasa la macerat cca o saptamana,pana cand zaharul se topeste formandu-se siropul.In tot acest timp zilnic damigeana trebuie scuturata bine pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul.
Cand s-a topit zaharul si siropul este gata format se va adauga alcoolul sau vodca si se mai lasa cca 3 saptamani ,timp in care se va agita la doua zile si se va pastra de aceasta data la loc intunecat si mai racoros adaug si putin sirop de visine preparat separat pentru aroma.
Daca vi se pare prea dulce visinata mai adaugati putin alcool sau vodca,iar daca vi se pare prea tare mai adaugati putin sirop de visine,depinde de gustul fiecaruia.Cand este gata se trage cu mare grija in sticle (nu trebuie agitat prea tare continutul),iar visinele se pot folosi la prajituri sau diferite dulciuri.