Tort nunta

Instructiuni de preparare Tort nunta
Se prepara un blat obisnuit(tehnica de preparare e ca AICI) pe care l-am copt intr-o forma ce corespunde cu marimea celui mai mare dintre torturi.Dupa ce s-a racit il taiem in patru foi,(cate una pentru fiecare tort) pe care le decupam in functie de marime.
Crema folosita este diplomat si se prepara astfel:galbenusurile si zaharul se omogenizeaza foarte bine si se fierb pe foc mic amestecand continuu pana ce incepe sa se spumese.In aceasta crema de ou adaugam gelatina pe care in prealabil am pus-o la hidratat cam in 250 ml apa rece,si amestecam energic pana ce se incorporeaza.
Turnam compozitia peste frisca batuta,adaugam si fructele (in cazul meu ananasul),esenta de vanilie si amestecam bine cu telul pana ce se omogenizeaza.
Tapetam formele cu folie alimentara turnam compozitia iar deasupra asezam foaia de blat pe care o insiropam cu siropul fiert si racit.Dam la rece pentru cateva ore dupa care le rasturnam pe suport si le decoram cu frisca dupa imaginatie.
Ingrediente Tort nunta
BLAT
15 buc oua
15 g faina
15 g zahar
esenta vanilie
razatura de lamie
CREMA
2 l frisca
galbenusuri 18 buc
1 kg zahar
5 plic gelatina
3 cuticompot ananas
esenta vanilie 4 fiole
SIROP
700 g zahar
1 l apa
razatura de lamaie
DECOR
frisca 1,5 l
trandafiri din lapte praf