Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare
Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare - Cum se prepara Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare
Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare, cunoscut pentru culoarea sa distinctiva si textura catifelata, este un desert apreciat in intreaga lume. Acesta este un tort cu o istorie interesanta si un gust inconfundabil, rezultat dintr-o combinatie de ingrediente specifice care ii confera atat aroma, cat si aspectul sau unic. Originea si Istoria Tortului Red Velvet Tortul Red Velvet isi are originea in Statele Unite, unde a devenit popular la inceputul secolului al XX-lea. Una dintre primele sale aparitii documentate a fost in timpul Marei Depresiuni, cand companiile de produse alimentare au inceput sa promoveze colorantii alimentari pentru a stimula vanzarile. Hotelul Waldorf-Astoria din New York este adesea creditat cu popularizarea acestui tort in anii 1920, iar reteta a devenit rapid un favorit in bucatariile casnice.
Ingrediente Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare Pentru blat: 2 ½ cani (320 g) faina pentru prajituri 2 linguri (15 g) cacao pudra 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita praf de copt ½ lingurita sare 1 ½ cani (300 g) zahar 1 cana (240 ml) ulei vegetal 2 oua mari 1 cana (240 ml) lapte batut (buttermilk) 2 lingurite extract de vanilie 1 lingurita otet alb 2 linguri colorant alimentar rosu (sau dupa gust) Pentru crema de branza: 450 g crema de branza (la temperatura camerei) 1 cana (240 ml) smantana pentru frisca (la temperatura camerei) 1 cana (230 g) unt nesarat (la temperatura camerei) 4 cani (500 g) zahar pudra 2 lingurite extract de vanilieCum se prepara Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare
Prepararea blatului: Preincalziti cuptorul la 175°C. Ungeti doua tavi rotunde de 23 cm diametru cu unt si tapetati-le cu hartie de copt. Cerneti impreuna faina, cacao pudra, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea intr-un bol mare. Puneti-le deoparte. Intr-un alt bol mare, bateti zaharul si uleiul pana cand se omogenizeaza. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adaugati ingredientele uscate alternativ cu laptele batut, incepand si terminand cu ingredientele uscate. Amestecati bine dupa fiecare adaugare. Adaugati vanilia, otetul si colorantul alimentar rosu. Amestecati pana cand culoarea este uniforma. Impartiti aluatul uniform intre cele doua tavi pregatite. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Lasati blaturile sa se raceasca in tavi timp de 10 minute, apoi scoateti-le pe un gratar pentru a se raci complet. Prepararea cremei de branza: Bateti crema de branza si untul intr-un bol mare pana cand devin cremoase si omogene. Adaugati smantana pentru frisca si continuati sa bateti pana cand amestecul este pufos. Adaugati zaharul pudra, cate o cana pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati extractul de vanilie si amestecati pana cand crema este bine omogenizata si pufoasa. Asamblarea tortului: Daca este necesar, nivelati blaturile taind usor partea superioara pentru a obtine suprafete plane. Plasati primul blat pe un platou pentru tort si intindeti un strat generos de crema de branza deasupra. Plasati al doilea blat deasupra si acoperiti intreaga suprafata a tortului cu crema de branza ramasa, folosind o spatula pentru a netezi. Decorati tortul dupa preferinte. Puteti folosi firimituri de blat, fructe sau orice alte elemente decorative dorite.
Se serveste alaturi de ice frappe sau ice tea. Recomand carrot cake cu fructe uscate
Ingrediente Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare
Ingrediente Tort Red Velvet sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare
Pentru blat:
2 ½ cani (320 g) faina pentru prajituri
2 linguri (15 g) cacao pudra
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
½ lingurita sare
1 ½ cani (300 g) zahar
1 cana (240 ml) ulei vegetal
2 oua mari
1 cana (240 ml) lapte batut (buttermilk)
2 lingurite extract de vanilie
1 lingurita otet alb
2 linguri colorant alimentar rosu (sau dupa gust)
Pentru crema de branza:
450 g crema de branza (la temperatura camerei)
1 cana (240 ml) smantana pentru frisca (la temperatura camerei)
1 cana (230 g) unt nesarat (la temperatura camerei)
4 cani (500 g) zahar pudra
2 lingurite extract de vanilie