Tort regal
Instructiuni de preparare Tort regal
Se aprinde cuptorul albusurile se bat, adaugand treptat zaharul si apa dupa ce se dizolva zaharul, se adauga galbenusurile pe rand apoi faina (amestecata cu praful de copt) pentru varianta cu cacao, se scade din cantitatea de faina cata cacao se pune.
Se pune in tava unsa cu unt/margarina se coace la 180 grade cam 30 minute se lasa blatul sa se raceasca si se taie in doua sos crema de visine (a la dora`s recipe).
In 3-4 linguri de suc de compot se dilueaza amidonul restul de suc se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara si se pune pe foc pana la punctul de fierbere.
Se bate frisca tare se bat albusurile spuma galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si se pune peste compozitia de galbenusuri.
Peste crema de galbenusuri se adauga crema de mascarpone, frisca si esenta de rom se adauga albusurile spuma si se pune crema pe tort se pune al doilea blat si se imbraca in glazura de ciocolata glazura de ciocolata (a la lily recipe)
Se topeste ciocolata frisca lichida se adauga treptat in ciocolata topita si se amesteca energic pana se obtine o consistenta potrivita pentru glasare (trebuie sa aiba consintenta unei smantani subtiri, deci daca e nevoie se mai poate adauga frisca) glazura se toarna peste tort incepand din centru si directionand compozitia spre margini ajutandu-ne de o spatula.
Ingrediente Tort regal
6 oua
200 g faina
100 g cacao
300 g zahar
6 linguri de apa rece
zahar vanilat
1 praf de copt
370 g visine din compot
20 g amidon de cartofi
sucul visinelor
30 g zahar
baton de scortisoara
2 linguri visinata
250 g mascarpone
200 ml frisca lichida / smantana pentru frisca
3 oua
4 linguri zahar
1 fiola esenta rom
1 plic gelatina (Dr. Oetker - 10 g)
300 g ciocolata amaruie (Kandia Dark - 85% masa de cacao)
450 - 500 ml frisca lichida