Trandafirasi cu nutella din aluat de casa
Reteta culinara Trandafirasi cu nutella din aluat de casa din categoria Dulciuri. Cum sa faci Trandafirasi cu nutella din aluat de casa
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Trandafirasi cu nutella din aluat de casa
"aluaturi de casa" Initial am vrut sa fac cruffins. Am tot admirat reteta Andreei, alias Deyutzky. M-am grabit sa o execut si eu. Insa nu am fost atenta la modul de rulare si mi-a iesit diferit, dar la fel de delicios.
INGREDIENTE
Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia. Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat. Am adaugat sarea. Apoi am adaugat untul moale. Am inceput sa framant. Dupa ce aluatul a devenit nelipicios, am acoperit bolul cu folie si l-am lasat la loc cald aproximativ 1 ora. Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul. Am impartit aluatul in 6 bile egale si le-am acoperit cu folie. Dupa 15 minute am intins cate o foaie subtire dreptunghiulara din fiecare bila. Am uns cu unt si putina nutella. Am rulat. Am taiat fiecare sul de-a lungul si am rulat cu partea taiata in sus. Am tapetat tava cu unt si faina. Am asezat spiralele rezultate in forme. Le-am acoperit cu folie. Am mai lasat putin la crescut cat am incins cuptorul la 180°C. Am dat tava la cuptor pentru 12-15 minute. Le-am scos din tava, le-am lasat putin sa se racoreasca si le-am servit imediat.
Ingrediente Trandafirasi cu nutella din aluat de casa
350 g faina
7 g drojdie uscata
150 ml lapte
50 g zahar pudra
1 lingurita zahar
50 g unt pentru aluat
70-100 g unt pentru uns foile
1/2 lingurita sare