Trandafiri cu branza si stafide
Reteta culinara Trandafiri cu branza si stafide din categoria Dulciuri. Cum sa faci Trandafiri cu branza si stafide
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Trandafiri cu branza si stafide
Aluaturi de casa A facut Merisor niste branzoaice trandafir foarte frumoase si m-a gandit sa fac si eu. Problema mea a fost, ca de obicei, cu branza, care a fost apoasa (poate si din cauza ca o tin la desarat in apa). Este bine sa folositi o branza tare daca aveti de unde sa luati. Eu iau branza de la bunica de la tara, asa ca o folosesc pe aceea.
INGREDIENTE
Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie.
Laptele si untul se pun la foc pana cand se topeste untul, apoi se toarna in castron. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde.
Se pregateste umplutura.
Branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, stafidele aurii (clatite in apa), albusurile si grisul, in functie de necesitate.
Se imparte aluatul in sase bilute.
Se ia o biluta si se intinde pe masa de lucru infainata. Se pun doua linguri de umplutura in mijlocul ei si se fac sase crestaturi cu ajutorul cutitului de jur-imprejur. Se aduc petalele de aluat peste umplutura, in sens circular, ultimul colt de aluat bagandu-se sub prima petala. Branza nu se acopera de tot cu aluatul, mijlocul lasandu-se liber.
Se procedeaza la fel si cu celelalte bilute.
Trandafirii cu branza si stafide se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu un galbenus amestecat cu lapte si se introduce tava la cuptor pana cand sunt frumos rumeniti.
Ingrediente Trandafiri cu branza si stafide
Aluat:
25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
150 g zahar
2 galbenusuri
1 praf de sare
esenta de vanilie
200 ml lapte cald
100 g unt topit
550 g faina (sau cat cuprinde)
Umplutura:
600 g branza de vaca
200 g zahar
esenta de vanilie
100 g stafide aurii
3 albusuri
50 g gris (daca este necesar)
Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura lapte